Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med arrestasjoner etter oljesøl

Brasils regjering truer med å arrestere ansvarlige i oljeselskapet Petrobras etter den verste miljøtragedien i landet på 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som er skjedd er en uakseptabel forbrytelse, sier miljøminister Jose Sarney Filho. Tre ministre truet med å arrestere ansatte i det statlige oljeselskapet Petrobras etter at fire millioner liter råolje lekket ut fra selskapets raffineri søndag.

Redningsmannskaper kjempet i dag for å redde en av Brasils største naturperler fra å bli ødelagt av olje. Det 20 kilometer lange oljeflaket var lenge ute av kontroll og på vei ned Iguacu-elva mot elvas berømte fossefall.

Oljelekkasjen truet også dyrelivet, drikkevannsforsyningen og jordsmonnet på bondegårdene i delstaten Parana i de sørlige deler av Brasil.

Myndighetene i Brasil har allerede ilagt selskapet 29 millioner dollar, knapt 254 millioner kroner, i bot og miljøministeren truer med ytterligere straffer for hva han kaller uaktsomhet fra oljeselskapets side.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media