VIL UNNGÅ VÅPENBRUK: Politiet har ikke klart å forhindre at demonstrantene får vann- og matforsyninger ut på de okkuperte flyplassene. FOTO: AFP PHOTO/Saeed KHAN/SCANPIX
VIL UNNGÅ VÅPENBRUK: Politiet har ikke klart å forhindre at demonstrantene får vann- og matforsyninger ut på de okkuperte flyplassene. FOTO: AFP PHOTO/Saeed KHAN/SCANPIXVis mer

Truer med arrestasjoner

Men ingen i Bangkok tar politiets trusler på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Demonstrantene som okkuperer de to største flyplassene ved Thailands hovedstad Bangkok, har fått ordre om å fjerne seg straks, melder Reuters.

De mange tusen demonstrantene holder nå stand for sjette dag på rad, og fremdeles venter rundt 100 000 forretningsfolk og turister på å kunne forlate byen.

Spenningene er sterke i konflikten, som natt til i dag skadet rundt 50 personer, tre av dem alvorlig. De aller fleste ble såret i granatangrepet mot demonstrantene som i flere måneder har okkupert statsministerens kontor i byen. Noen ble også såret etter en eksplosjen ved den miste av de to okkupert flyplassene, Don Mueang.

Forhandler
Politiet håper at problemene på flyplassene kan løses uten bruk av vold, sier talsmannen Pongsapat Pongcharoen.
-  Vi er inne i en forhandlingsprosess. Vi ønsker å unngå enhver form for voldelig konfrontasjon, og vi kommer ikke til å bruke våpen, sa Pongsapat, som understreket at politiet vil gjøre sitt beste for å unngå både tap av liv og skade på eiendom, ifølge BBC.
Samtidig presiserer politiet at  ansamlinger på mer enn fem personer blir forbudt. Demonstranter som ikke adlyder disse ordrene, vil bli arrestert.

Men likelydende ordre har blitt gitt tidligere også, uten at noen av demonstrante har brydd seg om det. Og få tror at politiet virkelig vi sette makt bak ordene.

I går prøvde politet å hindre at yttterligere personer sluttet seg til demonstrantene på den internasjonale flyplassen. Men etter at demonstrantene tappet politibilenes dekk for luft, måtte de gi opp. Dermed fikk de rundt 5000 demonstrantene nye forsyninger med mat og vann, melder CNN.

390 kroner
Regjeringen har innført unntakstilstand på flyplassene og gitt politiledelsen fullmakt til å fjerne demonstrantene. I tilegg vil thailandske myndigheter sørge for at turistene som ikke får reise fra de to Bangkok-flyplassene, snarest mulig kommer seg hjem på annet vis.

I mellomtiden vil alle få utbetalt et beløp tilsvarende 390 norske kroner per dag til å dekke løpende utgifter.

FÅR STØTTE: Tusentvis av demonstranter som støtter den sittenede regjeringen gikk ut på gatene i Bangkok i dag. FOTO: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT/SCANPIX
FÅR STØTTE: Tusentvis av demonstranter som støtter den sittenede regjeringen gikk ut på gatene i Bangkok i dag. FOTO: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT/SCANPIX Vis mer