Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Truer med bøter og fengsel

Justisminister Monica Mæland advarer mot å bryte coronareglene.

CORONAVIRUSET: Justisminister Monica Mæland understreket alvoret i situasjonen da hun møtte pressen for et digital pressetreff søndag. Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare. Video: Regjeringen Vis mer

Riksadvokatembetet er i ferd med å utarbeide nasjonale retningslinjer for hvordan ulike brudd på smitteverntiltak skal håndteres strafferettslig.

Den alvorlige situasjonen med koronavirusepidemien fordrer at strafferettslige tiltak benyttes for å bidra til redusert spredning av viruset, heter det i en uttalelse fra Riksadvokaten.

Justisminister Monica Mæland understreket alvoret i situasjonen da hun møtte pressen for et digital pressetreff i dag. Mæland sier politiet nå vil kunne straffeforfølge dem som utsetter andre for smittefare.

Hun påpekte hvor viktig det er å holde seg i karantene dersom man er satt i det.

- Gjør du ikke det, vil politiet fra i dag av ha myndighet til å håndheve karantenebestemmelsene, slik at du kan straffes med bøter eller fengsel hvis du ikke gjør det, sa Mæland

For å hindre koronasmitte innfører Lillestrøm kommune forbud mot å ha fest. De som bryter forbudet, risikerer opp mot to års fengsel, advarer politiet.

Hele Norges coronakart