Truer med hevnangrep mot Faiza-drapsmann

Norskpakistanere med bånd til gjengmiljøene reagerer voldsomt mot siktet 25-åring.

TILSPISSET: Politiet, her under et søk etter Faiza Ashraf tidligere denne måneden, må nå forholde seg til at hatet mot de antatte gjerningsmennene bak drapet er svært sterkt - også blant norskpakistanere som har kontakter i fengslene. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
TILSPISSET: Politiet, her under et søk etter Faiza Ashraf tidligere denne måneden, må nå forholde seg til at hatet mot de antatte gjerningsmennene bak drapet er svært sterkt - også blant norskpakistanere som har kontakter i fengslene. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nyheten om at kidnappede Faiza Ashraf var funnet drept i Asker spredde seg grytidlig i dag i omgangskretsen allerede før politiet informerte om saken på en pressekonferanse.

En 25 år gammel mann som var utpekt som kidnapper har tilstått at han drepte Faiza og gravde henne ned i et skiområde i Solli.

 Den 28 år gamle norskpakistaneren som tidlig ble mistenkt for å ha vært 25-åringens oppdragsgiver, er nå siktet for medvirkning til overlagt drap.

- Pris på hodeneFlere personer tok i dag kontakt med Dagbladet og refererte til påståtte hevnplaner fra kriminelle norskpakistanske miljøer i Oslo.

- Det er satt en pris på hodene til mennene som gjorde dette. De skal tas. Dette kommer fra pakistanske miljøer. Så fort de er satt i fengsel skal de tas. Ingen gjør dette mot ei pakistansk jente og kommer unna med det, sa en anonym innringer til Dagbladets tipstelefon.

Også navngitte personer tilknyttet gjengmiljøet forteller uoppfordret om hvor opprørte de er.- Den mannen kommer ikke til å få det bra i fengselet, uansett hvor han havner. Ingen tolererer dette, sier en straffedømt norskpakistaner til Dagbladet.Ifølge han er stemningen i miljøet svært aggressiv mot de påståtte gjerningsmennene, også blant folk som ikke kjente Faiza personlig. Bakgrunnen er at drapet framstår som et angrep på ei uskyldig norskpakistansk jente - utført av en norsk mann med pengebelønning som eneste motiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer