Sergej Lavrov:

Truer med infralydvåpen og Hitler-paralleller

I et intervju med italiensk TV søndag kveld hamrer Russlands utenriksminister løs mot vestlige medier og italienske politikere. Han trekker dessuten paralleller mellom Zelenskyjs jødiske bakgrunn og Hitler.

UTENRIKSMINISTER: Sergej Lavrov Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
UTENRIKSMINISTER: Sergej Lavrov Foto: AP Photo/Pavel Golovkin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vestlige medier villeder folk om Russlands mål, sa Lavrov innledningsvis i intervjuet med det italienske TV-kanalen Mediaset , ifølge Reuters.

Han skal ha sagt at det eneste russerne ønsker, er en garanti for sikkerheten til de pro-russiske ukrainerne øst i landet, skriver Reuters.

I resten av intervjuet sparte ikke den russiske utenriksministeren på kruttet. Lavrov hevdet blant annet at vesten «stjeler russiske penger» gjennom sanksjonene de har pålagt Russland.

Han truet dessuten med at Russland har utviklet såkalte infralydvåpen, for å kunne svare på «et eventuelt angrep fra vesten».

Infralydvåpen er våpen av ulike typer som bruker lyd til å skade, uskadeliggjøre eller drepe en motstander.

Anklager Ukraina for løftebrudd

Ifølge Reuters hevdet Lavrov også at Russland aldri har hindret forsøk på en avtale som sikrer en unngåelse av atomkrig.

- Det er Ukraina som har sabotert fohandlingene, sa utenriksministeren, som anklaget Ukraina for å stadig endre standpunkter.

Ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået TASS, som også har sitert deler av det samme intervjuet på italiensk TV, trakk Lavrov fram de første forhandlingene mellom de to landene i Istanbul i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer