Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med ny mur

Israel vil bygge nok en mur på Vestbredden om palestinerne ikke vil forhandle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels fungerende statsminister, Ehud Olmert, sier hvis ikke det skjer noe i forhandlingene mellom Israel og Palestina, så vil Israel vurdere å bygge en ny mur på Vestbredden, melder AP.

- Hvis palestinerne foretrekker å bli trukket inn ondskapens akse med Iran, vil Israel endre kursen på Vestbredden, uttalte Olmert i et intervju publisert fredag i den israelske avisen Yediot Ahronot.

Grensene vil ifølge Olmert bli trukket i følge «nasjonal konsensus».

Han omtaler muren som har vært under bygging i tre år som et «sikkerhetsgjerde» mens den nye muren vil markere Israels grense med Vestbredden.

- Israelere vil ikke leve på den andre siden av grensa, sier han i intervjuet.

Denne planen vil dermed innebære en videre uttrekking fra Vestbredden og tvangsflytting av en rekke bosettere. Men noen palestinske områder vil han også ta tilbake. Dermed frir han både til moderate og ytterliggående velgere foran valget 28. mars.

Videre truer Olmert med å ta livet av den kommende palestinske statsministeren Ismail Haniyeh fra Hamas hvis han viser seg å være involvert i terrorisme.

- Hvis han holder seg til politikk, selv politikk jeg ikke liker, og ikke involverer seg i terrorisme, vil han ikke bli angrepet, uttalte den fungerende statsministeren.

VIL BYGGE:</B> Israels fungerende statsminister, Ehud Olmert, vil bygge en ny mur mellom Vestbredden og Israel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!