Truer med nye boikottaksjoner

Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen trosser kritikken og truer med nye boikottaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hanssen mener jusprofessor Henning Jakhelln tar feil når han konkluderer med at statsrådens boikott av Rimi var ulovlig. Hanssen lover nye aksjoner i tilfelle prisøkninger.

- Jeg har ikke oppfordret til boikott, men bare brukt min makt som forbruker. Og vunnet fram med det. Jeg er fortsatt forbruker, og er klar til å reagere igjen hvis det skulle skje ting jeg ikke liker, sier Hanssen til NTB.

Etter at Hanssen forrige uke sa til VG at han ville slutte å handle på Rimi på grunn av prisøkninger, oppfattet Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) dette som en boikott, og ba om å få lovligheten vurdert av jusprofessor Henning Jakhelln.

Jakhelln konkluderte fredag med at Hanssen har søkt «å hindre eller vanskeliggjøre blant annet Rimis økonomiske samkvem med kundene». Men Hanssen avviser at han har gjort noe ulovlig.

-Jeg har egne jurister som sier det motsatte. Ifølge Stein Erik Hagen, som er den som i tilfelle skal ha tapt på dette, har jo dette vært en god vekker, sier Hanssen til NTB.

(NTB)

<B>RIMI-BOIKOTT: Landbruksminister Bjarna Håkon Hanssen får kritikk for sin boikott av Rimi. Her sammen med Stein Erik Hagen.