Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med oppsigelse etter rasisme

Etter flere tilfeller av rasisme mot kolleger i det internasjonale oljeselskapet Schlumberger går ledelsen ut og truer med oppsigelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet har 45 nasjonaliteter blant sine 2.000 ansatte i Norge, og administrerende direktør Jørgen Rasmussen vil ikke akseptere rasisme blant sine ansatte, skriver Stavanger Aftenblad.

Rasmussen viser til flere tilfeller i de siste ukene der utenlandske medarbeidere skal ha opplevd mobbing. Utspillene skal ha blitt stadig mer aggressive, ifølge rapporter Rasmussen har fått.

«Hvis du ikke støtter vår internasjonale kultur, er du definitivt i feil selskap, og vi foreslår at du finner deg en annen arbeidsgiver», skriver Rasmussen i et elektronisk brev til alle sine ansatte.

Tillitsvalgt Helge Ellingsen i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) er overrasket over at rasisme i det hele tatt finnes er et problem i oljeselskapet Schlumberger, men støtter utspillet til ledelsen og er enig i at de bør reagere kraftig hvis tilfellene av rasisme er grove nok.

(NTB)