Truer med politiet etter covid-løgner

St. Olavs hospital har avdekket at pasienter og besøkende lyver om symptomer og karantene, og frykter tilfellene de har oppdaget, bare er toppen av isfjellet.

RYSTET: Administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital har opplevd at flere har møtt opp på sykehuset for en planlagt time mens de er i karantene. - Jeg er rystet, sier hun. Foto: Gorm Kallestad / NTB
RYSTET: Administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital har opplevd at flere har møtt opp på sykehuset for en planlagt time mens de er i karantene. - Jeg er rystet, sier hun. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som ankommer St. Olavs hospital, må besvare et skjema med spørsmål om coronaviruset. Her må de blant annet svare på om de har hatt nærkontakt med en smittet, og om de har hatt symptomer de siste to ukene.

Nå har sykehuset avdekket at noen lyver på skjemaet, skriver Adresseavisen.

- Jeg er jo rystet. Dette setter andre pasienter i livsfare, og de utsetter også ansatte for fare. I pandemien er vi også helt avhengige av god beredskap og ansatte på jobb, sier administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital til Dagbladet.

- Virkelig opprørt

Sykehuset vurderer nå å politianmelde de som med vilje oppgir feil informasjon når de kommer til sykehuset.

- Vi anmelder jo vold og trusler mot ansatte og pasienter, og dette er minst like farlig, sier sykehusdirektøren.

- Dette gjelder pasienter som er kjent med at de kan være smittefarlige, så de har kjennskap til at de ikke skal til sykehuset. Folk skal jo få hjelp om de trenger det, men dette er pasienter som har hatt en planlagt time, og da må vi få beskjed, slik at vi kan avgjøre om det kan utsettes, eller vi kan få tid til å forberede oss på å ta imot en mulig smittet, sier Aasved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer