Truer med rettssak mot mekleren

Rolv Sjølshagen (82) og Ada Lindboes (81) advokat truer nå med rettssak mot Aktiv Eiendomsmegling. Samtidig har Kredittilsynet bedt om Aktiv om en redegjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Jens Skøyen vil nå ha en full gjennomgang av handelen av eiendommen Båstad terrasse 18. Skøyen representerer ekteparet Rolv Sjølshagen og Ada Lindboe som solgte den gamle familieeiendommen i fjor sommer.

Advokaten har tidligere varslet krav om utbetaling av restbeløp som blir holdt igjen av Aktiv Eiendomsmegling hvor mekler Frank Gjesdal er medeier. Aktivs advokat, Per Danielsen, har på sin side vist til at dette er en konflikt mellom kjøper og selger, og at Aktiv ikke vil blande seg inn i striden.

Reagerer

Etter å ha lest Dagbladets artikler om hvordan handelen ble gjennomført, har Skøyen nå bestemt seg for å kreve erstatning for selve handelen. Advokaten reagerer på flere forhold rundt handelen:

  • Eiendommen ble aldri lagt ut for salg i det åpne markedet.
  • På lydbåndet mellom mekler Frank Gjesdal og investor Johnny Halvorsen diskuteres en pris på fire millioner kroner. Da Halvorsen trakk seg, ble eiendommen likevel solgt til en annen kjøper for 3,9 millioner kroner.

«Lurehandelen»

Dagbladet har de siste dagene avdekket spillet som foregikk bak ryggen på ekteparet Rolv Sjølshagen og Ada Lindboe da de skulle selge prakteiendommen sin, Båstad terrasse 18 i Asker.

  • Ekteparet stolte fullt og fast på at mekler hos Aktiv Eiendomsmegling i Frognerveien, Frank Gjesdal, skjøttet handelen på beste måte.
  • Men et båndopptak Dagbladet har fått tilgang til, avslører at mekleren går med på å få 200000 kroner under bordet av investor Johnny Halvorsen, som skal få eiendommen for fire millioner kroner. På båndet kommer det også fram at eiendommen kort tid etter overtakelse kan takseres til minst en million kroner mer.

Ekteparet ble av Gjesdal tatt med på visning på en leilighet i Ostadalsveien på Ullerntoppen. Eieren hadde tidligere prøvd å selge leiligheten uten å oppnå takst. Etter råd fra Gjesdal, kjøpte ekteparet leiligheten for 2,7 millioner kroner.

- Som profesjonelle parter i eiendomshandelen, synes Skøyen det er underlig at Aktiv Eiendomsmegling ikke har skriftlig dokumentasjon som bekrefter at ekteparet gikk med på at penger fra handelen holdes tilbake for å dekke den nye kjøperens utgifter. - Dette er gamle mennesker som ikke har så veldig stor greie på salgsmulighetene. De hadde full tillit til mekleren og la alt i hans hender. Jeg skjønner deres skuffelse i ettertid, sier Skøyen.

Han vil ikke konkretisere hvilke beløp det er aktuelt å kreve fra Aktiv Eiendomsmegling; men hvis ikke vi får gjennomslag for våre krav, går vi rettens vei, varsler Skøyen.

Vil granske

Kredittilsynet var i går kontakt med Aktiv Eiendomsmegling. Tilsynet ønsker svar om hva som har skjedd rundt salget av Rolv Sjølshagen (82) og Ada Lindboes eiendom i Asker.

- Det er kraftig kost som blir servert i denne saken, sier underdirektør Wilhelm Mohn Grøstad til Dagbladet.

Det er Kredittilsynet som skal holde eiendomsmeklerbransjen under oppsyn. I løpet av helga har Grøstad og hans kolleger fått med seg Dagbladets avsløringer om handelen av Båstad terrasse 18 i Asker. Et lydbåndopptak avslører at Aktiv Eiendomsmeglings mekler Frank Gjesdal sier seg villig til å ta imot 200000 kroner under bordet mot at investor Johnny Halvorsen får tilslaget på eiendommen. Gjesdal har forklart at han bare snakket Halvorsen etter munnen for å avsløre en mulig svindel fra investorens side. Halvorsen kaller det en lurehandel og at han aldri var ute etter å kjøpe eiendommen. Han ville, ifølge ham selv, bare se hvor langt Aktiv var villige til å gå.

- Påstandene om blant annet at en mekler skal ha vært villig til å ta imot penger under bordet er meget alvorlige, sier Grøstad, som presiserer at tilsynet ikke har tatt stilling til hva som er rett eller galt i saken.

- Vi ba om en umiddelbar redegjørelse og regner med at vi har det nødvendige materialet i løpet av relativ kort tid, sier Grøstad.

Mekler Frank Gjesdal ble lørdag suspendert fra jobben i meklerforretningen.

- Suspensjonen er en forståelig reaksjon, sier Grøstad.

KREVER GJENNOMGANG: Rolv Sjølshagen og Ada Lindboes advokat, Jens Skøyen, truer med å gå til rettssak mot Aktiv Eiendomsmegling. Det eldre ekteparet føler at de har blitt ført bak lyset av mekleren.