Truer med selvmord ved slottet

Desperat asylsøker har bundet halsen til rekkverk og er bevæpnet med øks og sprettert midt i Stockholm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En asylsøker som nylig skal ha fått et utvisningsvedtak har i kveld truet flere forbipasserende på Norrbro like ved slottet og Riksdagen i Stockolm, skriver Expressen.se.

Politiet har nå sperret av et større område, og en profesjonell forhandler er på stedet. 12-13 politipatruljer har ankommet for å holde styr på trafikkaoset.

Ifølge Expressen.se har mannen bundet et tau rundt halsen sin og rekkverket på brua han står på. Han har ropt at han vil hoppe fra brua og henge seg.

Dramaet skal ha startet like før klokka 16, men situasjonen er ennå uavklart.

Det er meldingen om utvisningsvedtaket som skal ha fått mannen til å bryte helt sammen. Asylsøkere får ingen psykologhjelp i Sverige i kjølvannet av Migrationsverkets avgjørelser.

- Om de blir lei seg kan man snakke med dem som et normalt, medfølende menneske. Om de etter det trenger legehjelp så er det opp til helsevesenet, sier talskvinne for Migrationsverket, Berit Olsson, til Expressen.se.

Dagbladet.no kommer med mer.

DESPERAT: Sjokkerte forbipasserende ble i kveld vitner til den opprørte asylsøkerens aksjon på Norrebro. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM/EXPRESSEN
DESPERAT: Sjokkerte forbipasserende ble i kveld vitner til den opprørte asylsøkerens aksjon på Norrebro. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM/EXPRESSEN Vis mer
Truer med selvmord ved slottet