Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med selvmordsangrep mot danske soldater

Stor karikaturprotest i Afghanistan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tusenvis av afghanske studenter i byen Jalalabad brant idag flagg og ropte slagord mot Danmark og Nederland.

Dagens demonstrasjon er den siste i en serie av protester mot det mange afghanere oppfatter for fornærmelser mot islam, skriver nyhetsbyrået AP.

Bakgrunnen for protestene er selvsagt den nye runden med publisering av karikaturer av profeten Muhammed i danske aviser, og den ventede islam-kritiske filmen til den nederlandske høyre-politikeren Geert Wilders.

Demonstrantene ropte slagord mot Danmark, Nederland, og slagord som «Død over Amerika» og «Leve al-Qaida». De demonstrerte også mot tilstedeværelsen av 780 danske og 1650 nederlandske soldater i landet.

- Vi vil ikke ha danske og nederlandske styrker i Afghanistan. Hvis ikke myndigheten våre sparker dem ut så vil vi fortsette å demonstrere til de drar, sier Qari Ibrahim, en av demonstantene.

- Hvis de ikke trekker seg ut er vi forberedt på å gjennomføre selvmordsangrep mot dem.

Lignende protester har blitt gjennomført i et dusin afghanske byer den siste tiden. I går protesterte om lag 5.000 mennesker i byen Herat.

Afghanske myndigheter har kalt nypubliseringen av Muhammed-karikaturene for «et angrep mot Islam», og en talsmann for myndighetene har advart mot at det vil føre tiløkt rekruttering of al-Qaida og Taliban i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media