Truer med søksmål etter Ivanka-reklame

På to store reklameskilt på folksomme Times Square i New York, kan man se president Donald Trumps datter, Ivanka, posere og smile ved siden av antallet coronadødsfall i USA. Det får henne til å reagere.

REAGERER: Det er disse reklameskiltene som får Ivanka Trump og hennes ektemann til å reagere. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB
REAGERER: Det er disse reklameskiltene som får Ivanka Trump og hennes ektemann til å reagere. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reklameskiltene er reist av organisasjonen Lincoln Project, som består av republikanere som jobber for å bekjempe Trump i presidentvalget 3. november.

Nå planlegger Ivanka og hennes ektemann Jared Kushner, som også er å se på skiltene, å saksøke organisasjonen.

- Jeg skriver til dere i forbindelse med deres falske, ondsinnede og ærekrenkende reklamer som vises på skilt på Times Square. Disse reklamene viser Ms. Trump posere og smile ved siden av antallet døde amerikanere og newyorkere, og siterer Mr. Kushner på uttalelsen om at «(newyorkere) kommer til å lide», og at det er «deres problem» - med bilder av kister under, skriver deres advokat, Marc E. Kasowitz, i et brev til Lincoln Project.

- Selvfølgelig har Mr. Kushner aldri kommet med slike uttalelser, ei heller Ms. Trump med slike poseringer. Lincoln Projects framstilling av mine klienter er opprørende og skammelige. Hvis reklamene ikke fjernes umiddelbart, kommer vi til å saksøke dere for det som uten tvil er enormt belastende og straffbare skader, fortsetter han.

Organisasjonen har delt brevet på sin Twitter-profil, under teksten: «Galskap!». Natt til søndag norsk tid deler de sitt tilsvar til brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer