Truer med søksmål

Den permitterte Oslo FpU-lederen Chim Kjølner (22) forlanger at Cathrin Rustøen (21) dementerer at han har voldtatt henne. Hvis ikke blir det injuriesøksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal være litt grei, og gi henne en mulighet til å trekke påstanden. Hvis ikke føler jeg at jeg må gå til søksmål. Jeg kan ikke leve med anklagen hengende over meg, og kan heller ikke tillate at så grove beskyldninger framsettes uten at det får konsekvenser, sier Chim Kjølner til Dagbladet.

10. februar gikk Cathrin Rustøen på talerstolen under årsmøtet i Hordaland Frp, og sa: «Jeg er voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp.» Kjølner sier han vet at det er ham Rustøen sikter til, men avviser at noe overgrep har funnet sted.

- Ikke hatt sex

- Jeg har ikke engang hatt sex med henne. Tvert imot traff jeg en annen jente på landsmøtet i Langesund i fjor, som jeg seinere var kjæreste med i trekvart år.

- Cathrin Rustøen har aldri sagt at det er du som har voldtatt henne. Likevel føler du deg injuriert?

- Hun har ikke nevnt navn fra talerstolen eller i intervjuer med media. Men navnet mitt er faktisk lekket ut til såpass mange personer at jeg ble nødt til å rykke ut og dementere påstanden.

Kjølner er permittert fra vervet som leder av Oslo FpU inntil saken er avklart.

- Har du vært i kontakt med Rustøen?

- Jeg forsøkte å få tak i henne de første dagene etter talen i Bergen, men har siden latt være. Jeg vil ikke gjøre noe hun kan oppfatte som påtrengende eller truende.

Cathrin Rustøen har vært inne til avhør om voldtektsanklagene. Chim Kjølner har ikke hørt noe fra politiet ennå.

- Men jeg regner med å bli innkalt til avhør, sier Kjølner.

Snakker med politiet

Cathrin Rustøens advokat, Berit Reiss Andersen, sier det er nytt for henne at Kjølner krever dementi.

- For øvrig er ikke dette utspillet noe vi forholder oss til. Cathrin Rustøen har forklart seg til politiet. Alt hun har å si om straffesaken der hun er fornærmet vil også i fortsettelsen bli sagt til politiet - ikke media, sier en høflig avvisende Reiss Andersen.

Dagbladet lyktes ikke i å få kontakt med Cathrin Rustøen.

<B>FØLER SEG ANKLAGET:</B> Chim Kjølner sier det er ham Cathrin Rustøen hevder har voldtatt henne. Nå krever han dementi.