Truer med stans i bistand til Afghanistan

- Domstol for store forbrytelser og kommisjon mot korrupsjon, krever USAs utenriksminister Hillary Clinton.

I ASIA:  USAs utenriksminister Hillary Clinton var i Singapore søndag på toppmøte i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN da ABC-intervjet med en streng pekefinger til Afghanistans president Karszai. Her håndhilser hun på Filippinenes utenriksminister Alberto Romulo. Foto: AFP/SCANPIX.
I ASIA: USAs utenriksminister Hillary Clinton var i Singapore søndag på toppmøte i den asiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN da ABC-intervjet med en streng pekefinger til Afghanistans president Karszai. Her håndhilser hun på Filippinenes utenriksminister Alberto Romulo. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Afghanistans president Hamid Karzai må forbedre innsatsen om han ønsker fortsatt amerikansk støtte, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

- Vi mener president Karzai og hans regjering kan gjøre det bedre. Vi har overlevert dette budskapet, sa Clinton søndag formiddag amerikansk tid i et intervju med fjernsynskanalen ABC News.

- Nå som valget definitivt er over, venter vi på synlige bevis for at regjeringen, anført av presidenten, men også helt ned til lokalt nivå, vil vise seg mer lydhør overfor befolkningens behov, sa hun.

Clinton gjorde det klart at den afghanske presidenten må belage seg på å danse etter USAs pipe om han ønsker fortsatt amerikansk støtte.

- Vi vil gjøre det vi kan for å skape en atmosfære som kan rettferdiggjøre de ofrene USA har gjort for Afghanistan, og gi oss de ønskede resultatene.

Truer med stans i bistand

USA krever at Karzai må opprette en domstol for «store forbrytelser» samt en kommisjon mot korrupsjon, sier Clinton.

- Afghanistans regjering må gripe inn mot dem som har beriket seg på pengene som har strømmet inn i Afghanistan de siste åtte årene, slik at vi kan få bedre kontroll over pengestrømmen og samtidig vise at man ikke går ustraffet fra korrupsjon, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer