Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer med terror i ny epost

PST etterforsker gruppen som kaller seg Ansar Ul-Sunnah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe som kaller seg Ansar Ul-Sunnah kommer med nye, sterke terrortrusler mot Norge i en epost som er sendt til sentrale norske medier og politikere. Brevet etterforskes nå av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi mottok brevet på tirsdag, og vi har startet etterforskning, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST.

- Tar dere brevet og truslene alvorlig?

- At vi har startet etterforskning sier noe om alvorlighetsgraden. Vi tar det alvorlig, absolutt, sier Alsén til Dagbladet.

Advarer om terror
I brevet skriver gruppen: «Ikke tving oss til å gjøre noe som kan unngås. Dette er ingen trussel, kun sannhetens ord. Rettferdighetens ord. En advarsel om at konsekvensene kan bli fatale. En advarsel om 11. september på norsk jord, eller større angrep enn 22. juni. Dette er til deres eget beste og til deres egen interesse», heter det i brevet, som nok mener 22. juli og ikke 22. juni.

Brevet er ledsaget av et bilde av en svart logo med skrift.

Truer sentrale politikere
Terrorbrevet nevner også spesielt statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Espen Barth Eide som spesielt utsatte, da disse personene ifølge brevet er de som gir direkte ordre om «angrep på muslimer».

Det kreves at Norge skal trekke sine soldater ut av muslimske land og stoppe alt samarbeid med det Ansar Ul-Sunnah omtaler som fiender av islam. «Vi advarer dere også dere om å slutte å angripe Islam og Muslimer, både ideologisk og fysisk, pådekket av deres ytringsfrihet og religionsfrihet, og oppfordrer dere til å fjerne disse fra deres vantroe lovverk», skriver gruppen, som signerer brevet Ahlus Sunnah wal Jamah.

Grønland som shariastat
Gruppen omtaler det de mener er skittenhet og dårlige verdier i det norske samfunnet, og nevner blant annet homofili, kvinnesyn, kjønnsmiksing, familiepolitikk, alkohol og narkotika som felt de ikke liker.

I brevet ønsker gruppen kontroll over bydelen Grønland i Oslo:
«Vi oppfordrer dere om å gi oss bydelen Grønland som vi kan styre helt og holdent selv med egne ministrer, grensevakter, politi og rettssystemer styrt med Sharia lover, og forby all den ondskap dere står for og som strider mot Allahs lover.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media