Truer med terror i ny epost

PST etterforsker gruppen som kaller seg Ansar Ul-Sunnah.

Truer med terror i ny epost
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe som kaller seg Ansar Ul-Sunnah kommer med nye, sterke terrortrusler mot Norge i en epost som er sendt til sentrale norske medier og politikere. Brevet etterforskes nå av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi mottok brevet på tirsdag, og vi har startet etterforskning, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST.

- Tar dere brevet og truslene alvorlig?

- At vi har startet etterforskning sier noe om alvorlighetsgraden. Vi tar det alvorlig, absolutt, sier Alsén til Dagbladet.

Advarer om terror I brevet skriver gruppen: «Ikke tving oss til å gjøre noe som kan unngås. Dette er ingen trussel, kun sannhetens ord. Rettferdighetens ord. En advarsel om at konsekvensene kan bli fatale. En advarsel om 11. september på norsk jord, eller større angrep enn 22. juni. Dette er til deres eget beste og til deres egen interesse», heter det i brevet, som nok mener 22. juli og ikke 22. juni.

Brevet er ledsaget av et bilde av en svart logo med skrift.

Truer sentrale politikere Terrorbrevet nevner også spesielt statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Espen Barth Eide som spesielt utsatte, da disse personene ifølge brevet er de som gir direkte ordre om «angrep på muslimer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer