Truer med terror mot Europa

Nye trusler fra Al Qaida-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye truslene kom i går, på fireårsmarkeringen av terrorangrepet mot New York 11.09, melder Reuters.

Truslene skal stamme fra den europeiske fløyen av Al Quaida, som i et lydbåndopptak truer med nye aksjoner lik de to angrepne mot London i juli.

Opptaket ble lagt ut på internett sent søndag kveld, skriver Nettavisen.

Dette skjedde samtidig som New York og de etterlatte etter angrepet mot Twin Towers markerte at det var fire år siden terroren for alvor rammet USA for fire år siden.

På lydopptaket høres en mann som angivelig skal være den fryktede terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi, Iraks mest ettersøkte mann.

- Frihetskjempere, grip våpnene og vær beredt, for det avgjørende slagets time er nesten kommet, sier mannen, og fremmer truslene mot Europa.

På samme lydbånd sier det som sannsynligvis er det irakiske Al Qaida lederen at orkanen Katrina rammet USA som en hevn for det som har skjedd i Irak og Afghanistan.

- Kanskje en mor som mistet sin sønn eller en sønn som mistet sine foreldre eller en kvinne som ble voldtatt ba til Gud, og Gud hørte deres bønner, sier stemmen på båndet - som er verifisert til å tilhøre al-Zarqawi - etter stemmesammenligninger, melder CNN.

Dette betyr at opptaket er gjort etter den 29. august, da orkanen Katrina traff New Orleans, og forårsaket enorme ødeleggelser.

USA har utlovd en dusør på 158 millioner kroner for informasjon som fører til arrestasjon av den irakiske Al Qaida lederen.

TRUER: Abu Musab al-Zarqawi, Iraks mest ettersøkte mann, kommer med nye trusler mot Europa.