Truer med terroraksjoner

Trusler om å angripe norske og danske mål. Brenning av flagg. Nordmenn og dansker i Palestina trues med kidnapping. Karikaturtegningene av profeten Muhammed har vakt kraftige reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEBRON (Dagbladet): «Hvis dere ikke forlater Gaza innen 48 timer setter vi i gang demonstrasjoner og kidnappinger». Det var beskjeden Norsk Folkehjelp fikk da de snakket med talsmenn for den væpnede gruppa i Gaza som for to dager siden delte ut flygeblader med trusler mot norske og danske statsborgere.

Terrortrusler

I hele går kokte det i Midtøsten med boikottrusler og brenning av danske og norske flagg. En ytterliggående irakisk gruppe oppfordret i går kveld sine medlemmer til å angripe «ethvert oppnåelig dansk eller norsk mål». Gruppa som kaller seg Hellige Krigere la ut en konkret oppfordring til å angripe norske mål på en nettside som tidligere er brukt av opprørsgrupper.

-  Å boikotte ost og meieriprodukter alene, er et overflatisk standpunkt, som er passende for en svak nasjon som ikke kan forsvare sin profet. Vi ber alle våre krigere ramme alle tilgjengelige mål som tilhører disse landene, står det i meldingen fra Mujaheedin-hæren, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er offentliggjøringen av de omstridte tegningene av profeten Muhammed som er bakgrunnen for truslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer