Truer Nettavisen med rettssak

Nettavisen truet i går på lederplass med rettssak mot medier som stjeler sakene deres. Det slo fort tilbake på dem selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Uavhengig av hva enkelte synes å tro, er det ikke slik at man kan stjele nyheter som det har tatt tid og ressurser å få fram, uten at det får konsekvenser», skriver nyhetsredaktør Jørn Wisløff i Nettavisen i sin leder.

Tarjei Leer-Salvesen i Klassekampen er helt enig med Nettavisen. Så enig at han for to dager siden sendte et brev til avisa med krav om erstatning, fordi Nettavisen hadde stjålet en av sakene hans.

- Det er latterlig at de skriver denne lederen to dager etter at de stjal saken min. Men det er litt morsomt, for jeg er helt enig med dem. Siden vi er på linje, forventer jeg en unnskyldning og betaling for saken, sier Leer-Salvesen til Dagbladet.no.

Gjengitt ordrett

Saken Nettavisen stjal fra Leer-Salvesen handler om at Statsminister Kjell Magne Bondevik mener Jerusalem bør bli Israels hovedstad. Den var oppslag i Klassekampen 11. juni. Klokka 06.56 samme dag lå saken på Nettavisens sider. Det meste er klippet rett ut av Klassekampens sak og limt inn i Nettavisens. Store deler er gjengitt ordrett

- De tok hele hovedsaken. De har flyttet litt på noen avsnitt, men endringene er minimale. Ingen i Nettavisen har tort å ha egen byline på saken en gang. De har til og med tatt mine spørsmål som sto i kursiv, og satt dem i kursiv hos seg. Det eneste stedet de skriver at saken er fra Klassekampen, er der jeg skrev «sier Bondevik til Klassekampen» i den opprinnelige saken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer