Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer nordmenn ut av Gaza

Muhammed-karikaturene setter sinn i kok i Gaza. De militante palestinske gruppene Islamsk hellig krig og al-Aqsa gir skandinaver 48 timer på å komme seg vekk fra Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Seint søndag kom meldingene fra Gazastripen om at de ytterliggående islamistiske organisasjonene Islamsk hellig Krig og al-Aqsa oppfordret nordmenn, svensker og dansker til å forlate områdene på Gazastripen. De opptrer med ulike tidsfrister på henholdsvis 48 og 72 timer, ifølge den svenske avisa Expressen.


- Vi er kjent med truslene mot nordiske borgere, også nordmenn på Gazastripen. Vi har vært i kontakt med de to norske hjelpearbeiderne vi vet oppholder seg i området. Utreise for disse er koordinert, og de er på vei ut av området, sier pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Anne Kjersti Shaw, til TV 2 Nettavisen.

Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til Gaza med mindre deres besøk er av en helt avgjørende art.

Advarslene deles ut i form av flygeblad, og kommer som en reaksjon på karikaturtegningene av profeten Muhammed som ble publisert i den danske avisa Jyllands-Posten og senere gjengitt i den norske kristenavisa Magazinet.

Karikaturtegningene har vakt avsky blant muslimske miljøer, og tidligere søndag ble det gjennomført protester mot Jyllands-Postens tegninger i de palestinske områdene på Vestbredden. Flere væpnede palestinere protesterte gjennom å sette fyr på danske flagg i byen Nablus på Gazastripen. Flere skal også ha fremmet konkrete trusler mot dansker bosatt i området.

VISER AVSKY: En palestinsk mann viser sin avsky for Danmark gjennom å trampe på et dansk flagg i byen Nablus på Vestbredden.
DEMONSTRASJONER: Tomhylsene spruter fra al-Aqsa-medlemmets våpen under søndagens demontstrasjon mot Muhammed-karikaturene som ble trykket i Jyllands-Posten.
FLAGGBRENNING: DEt danske flagget ble antent under store demonstrasjoner på Vestbredden søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!