Truer politi med gigantsøksmål

Politiet i Los Angeles risikerer å bli saksøkt for 100 millioner dollar etter at en tjenestemann skjøt og drepte en uskyldig Hollywood-skuespiller ved en feiltakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søksmålet er rettet mot myndighetene i Los Angeles by, som er ansvarlige for byens politikorps. Advokat Johnnie L. Cochran Jr. mener politiet i filmbyen har forsømt seg etter at de drepte skuespilleren Anthony Dwain Lee under en Halloween-fest tidligere i år.

Skuespilleren, som har hatt noen mindre biroller i store Hollywood-filmer, ble drept da en politipatrulje rykket ut til en bolig etter melding om husbråk. Dwain Lee var utkledd i et kostyme og bar på en lekepistol. Da en politimann lyste med en lommelykt inn i huset der Halloween-festen pågikk, snudde skuespilleren seg mot vinduet med pistolen i hånden. Politimannen sier at han misforsto situasjonen, og skjøt i selvforsvar. Til sammen løsnet han ni skudd, hvorav fire traff Dwain Lee. Tre av skuddene traff han i ryggen, og et traff bakhodet til skuespilleren, viste obduksjonsrapporten. Trolig har han forsøkt å søke dekningen da han så politiet med ladd våpen rettet mot ham.

Advokaten. som representerer den dreptes søster, retter hard skyts mot politiet. Han mener LAPD, som er betegnelsen for politiet i Los Angeles, alltid klarer å rettferdiggjøre feilaktige politidrap som blir begått. Han ønsker en slutt på denne unnlatelsen som preger LAPD.

Advokaten håper at trusselen om søksmål vil få politiet til å skjerpe opplæringen av polititjenestefolk som rykker ut på meldinger om husbråk.

<B>DREPT AV POLITIET: Skuespilleren Anthony Dwain Lee ble drept av politiet. Nå krever familien 900 millioner kroner i erstatning.