Truer politiet med bomber

Politifolk i Bodø skal ha funnet sprengladninger både utenfor husene sine og under bilene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Truslene mot politiet i Bodø har blitt så mange og så alvorlige at politifolk har gjort det til en vane å sjekke under bilene sine når de har stått parkert ute.

Avdelingssjef Hans Riksen ved krimseksjonen på Bodø politistasjon bekrefter overfor Dagbladet :på nettet at politifolk har funnet sprengladninger utenfor ytterdøren på sin bolig.

Dette forholdet ligger imidlertid noen år tilbake i tid. Ingen kom til skade da sprengladningen ble uskadeliggjort.

Personene som sto bak sprengladningen mot hjemmet til politimannen, ble i følge avisen Nordlandsposten pågrepet og straffet for trusler mot offentlig tjenestemann. Så langt har ingen politifolk i Bodø kommet fysisk til skade som følge av trusler.

I følge Nordlandsposten har politifolk også funnet sprengladninger under bilene sine. Det skal ha ført til at enkelte nå sjekker bilen hver gang de setter seg inn i den.

- Dette kan jeg ikke bekrefte. Det er ikke opplysninger som kommer fra politiet, sier avdelingssjef Hans Riksen til Dagbladet :på nettet.

Narkomiljøet i Bodø er blitt hardere, og flere trusler mot politiet knyttes til dette miljøet. Politiførstebetjent ved narkotikaavdelingen, Bent Are Eilertsen, bekrefter at trusler fra miljøet har blitt dagligdags.

- Vi får både verbale trusler og trusler om fysisk vold. Mange av truslene er rettet mot familie, hus og bil. Dette er selvfølgelig noe som bekymrer oss og som gjør at vi er ekstra på vakt, sier han.