Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truer prostituerte i Atlantic City

Seks døde, den sjuende overlevde kutt i strupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens britene jakter på det som trolig er en seriemorder, som står bak dødsfallene på fem prostituerte i Ipswich, står politiet i Atlantic City overfor kanskje to seriemordere som til sammen har tatt livet av seks narkomane og prostituerte hittil i år.

For en drøy måned siden, det vil si 20.november ble fire lik funnet i en grøft bak Golden Key Motel. Ansiktene var vendt ned, hodene vendt mot øst.

Noen av likene bar preg av at de hadde ligget i vannet lenge. Så lenge at det var umulig å fastslå dødsårsaken. To av de andre var kvalt med tau.

Liket av 35 år gamle Kim Raffo var det som var kastet i grøfta sist. Hun var også den første til å bli identifisert, skriver The Philadelphia Enquirer.

Satte seg i en svart Nissan

Fire år tidligere hadde den gifte tobarnsmoren fra Harlem gitt opp forstadslivet til fordel for kokain og en kjærlighetsaffære med en student.

Etter hvert satte hun kursen for gamblingbyen Atlantic City, hvor hun hadde flere servitørjobber før hun ble prostituert. Joseph Boccino, eier av restauranten Papa Joe\'s, som ofte frekventeres av prostituerte, var den siste som så Raffo før hun ble funnet livløs i grøfta bak motellet.

Til The New York Times sier restauranteieren at han så henne gå ut på gata og sette seg i en svart Nissan Maxima uten skilt.

LÅ BAK DETTE MOTELLET: De fire døde kvinnene ble funnet bak Golden Key Motel 20. november. Politiet i Atlantic City frykter de står overfor en seriemorder og utelukker ikke at flere har vært offer for den samme drapsmannen. Etterforskerne er imidlertid usikker på om disse drapene kan knyttes til angrepene på tre prostituerte tidligere i år. Foto: Associated Press/Scanpix
LÅ BAK DETTE MOTELLET: De fire døde kvinnene ble funnet bak Golden Key Motel 20. november. Politiet i Atlantic City frykter de står overfor en seriemorder og utelukker ikke at flere har vært offer for den samme drapsmannen. Etterforskerne er imidlertid usikker på om disse drapene kan knyttes til angrepene på tre prostituerte tidligere i år. Foto: Associated Press/Scanpix Vis mer

Farlig liv som prostituert

De fire som lå i grøfta var i alderen fra 20-42. Kim Raffo (35), Tracy Ann Roberts (23) og Barbara V. Breidor (42) var narkomane som solgte sex. Også den fjerde kvinnen Molly Jean Dilts (20) var stoffmisbruker. 

Politiet tror de har med en seriemorder å gjøre, men er ikke sikre på om disse drapene kan knyttes til angrepene mot tre prostituerte tidligere i år. Tre prostituerte fikk strupen kuttet, en overlevde.

Så langt har politiet få spor å gå etter og ingen er pågrepet.

Uansett illustrerer de dystre faktaene hvor farlig det er å leve som prostituert. Ifølge nasjonale studier i USA er det 18 ganger mer sannsynlig at prostituerte blir drept i forhold til vanlige kvinner. Det er også 40 ganger mer sannsynlig at de dør av annet enn naturlige årsaker, ifølge ABC News.

- Det er farlig, men det du tenker på er den neste dollaren, sier en prostituert med kallenavnet Spazz til ABC News.

-Enkle å plukke opp

De verste drapene på prostituerte i amerikansk historie var det Gary Leon Ridgway som stod for. I 2003 tilstod han drapene på 48 prostituerte. Under rettssaken sa han at han bevisst gikk etter jenter på gata fordi han trodde han kunne slippe unna med det.

image: Truer prostituerte i Atlantic City

- De var enkle å plukke opp uten å bli lagt merke til, sa seriemorderen kjent som The Green River Killer i retten.

I Atlantic City har livet gått videre etter funnet av de fire likene. Etterforskerne utelukker ikke at morderen kan ha tatt livet av flere prostituerte, og har gjort rundspørringer etter prostituerte som ikke har vært sett de siste ukene.

BARBARA V. BREIDOR: 42-åringen var det eldste av de fire likene som ble funnet i grøfta. Hun kom fra en av de bedre forstedene til Philadelphia og drømte om en karriere innen jus. I stedet ble hun narkoman og prostituert.
MOLLY JEAN DILTS: 20 år gamle Molly var det yngste av ofrene. Hun skal ikke ha hatt noe rulleblad på at hun jobbet som prostituert. 14 måneder tidligere fødte hun en sønn, som hun ga til slektninger, for at de skulle oppdra barnet.
<B>KIM RAFFO:</B> 35 år gamle Kim Raffo var den som hadde ligget kortest tid i grøfta bak Golden Key Motel. Fire år tidligere hadde hun brutt opp fra tilværelsen med ektemann og to barn i Harlem for å søke lykken i gamblingbyen Atlantic City.
TRACY ANN ROBERTS:</B> Den 23 år gamle kvinnen hadde kommet til Atlantic City for å prøve seg som eksotisk danser, men stoffproblemer gjorde at hun havnet på gata som prostituert. Hun døde i likhet med Kim Raffo av kvelning.
Hele Norges coronakart