Truer USA og Dagbladet med rettslige skritt

Etter oppsalget om at iranske diplomater spionerte på amerikanerne.

IRANS AMBASSADE I OSLO: Diplomater herfra skal ifølge Dagbladets kilder ha overvåket og spionert på amerikanerne i 2002. Foto: Eirik Helland Urke
IRANS AMBASSADE I OSLO: Diplomater herfra skal ifølge Dagbladets kilder ha overvåket og spionert på amerikanerne i 2002. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2002 ble iranske diplomater avslørt da de spionerte på den amerikanske ambassaden i Oslo, skrev Dagbladet i går.

Flere personer ble oppdaget utenfor ambassaden med fotoapparat. Det var amerikanernes omdiskuterte overvåkningsenhet SDU som oppdaget de mistenkelige personene. De slo terroralarm og tilkalte PST og Oslopolitiet, sistnevnte har ansvaret for sikkerheten ved ambassaden.

Viste ID I samtalen med politiet legitimerte personene seg som diplomater ansatt ved den den iranske ambassaden, ifølge Dagbladets kilder.

Informasjonen om at tredjelands diplomater ble oppdaget finnes også i et brev Den amerikanske ambassaden sendte til norske myndigheter oversendt i høst.

Det er i politirapporter etter hendelsen personene oppgis å være iranere. 

Diplomater har immunitet kan ikke arresteres. Det er heller ikke straffbart å fotografere utenfor ambassaden. Etter samtalen med politiet har imidlertid aldri slik aktivitet fra iranere blitt avslørt ved ambassaden på nytt.

I tillegg omtalte Dagbladet ustrakt flyktningespionasjen mot iranske borgere bosatt i Norge. Iranske dissidenter har opplyst at Iran driver etterretning i Norge, og at de også har truet iranere i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer