Trues med boikott i valgkampen

- Anette Trettebergstuen har behandlet oss som idioter, raser Hedmark-avdeling av Fellesforbundet.

SKAPER STRID: Fagorganiserte i Fellesforbundet i Hedmark vil vil boikotte Ap-representant Anette Trettebergstuen fra fylket på grunn av måten hun har frontet vikarbyrådirektivet. - Hun har framstilt oss som er mot, nærmest som idioter, sier Peder-Arne Garberg i Avdeling 650 i Hedmark.Foto: John T. Pedersen / DagbladetVI
SKAPER STRID: Fagorganiserte i Fellesforbundet i Hedmark vil vil boikotte Ap-representant Anette Trettebergstuen fra fylket på grunn av måten hun har frontet vikarbyrådirektivet. - Hun har framstilt oss som er mot, nærmest som idioter, sier Peder-Arne Garberg i Avdeling 650 i Hedmark.Foto: John T. Pedersen / DagbladetVIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fagorganiserte i Fellesforbundet i Hedmark er i harnisk etter det de oppfatter som Ap's overkjøring i vikardirektiv-saken.
I Hamar Arbeiderblad i dag sier de tillitsvalgte Peder-Arne Farberg og Håkon Gillerhaugen at de nekter å støtte Ap-representantene fra fylket, Anette Trettebergstuen og Knut Storberget, i valgkampen neste år.
- Vi kan ikke støtte stortingskandidater som nærmest dolker oss i ryggen, sier Farberg som også er Ap-medlem.

Nei til Ap-valgkamp
Vedtaket i avdeling 650, som dekker Hamar og Nord-Østerdal, er til overmål et kompromiss. Noen ville at hele Ap skulle boikottes i valgkampen på grunn av vikarbyrådirektivet. Kompromisset ble at de to Hedmarks-representantene får svi.

- Det skyldes innlegg de har skrevet. De har nærmest framstilt oss som er mot direktivet, som idioter som ikke vil høre på fakta. Men jeg har snart lest 500 sider om direktivet, og vet hva det dreier seg om. Trettebergstuen og Storberget bagatelliserer usikkerheten om hva direktivet vil føre til. Jeg vil si at de er mange i Ap som ikke vet hva de snakker om, sier leder i avdeling 650, Peder-Arne Farberg, til Dagbladet.

Må beklage
Farberg sier det først og fremst er Trettebergstuen, som er Aps talskvinne i saken på Stortinget, som har provosert.
- Storberget har vel mest lånt navnet sitt til innleggene, mener han.
- Hva skal til for at dere skal støtte Hedmarks-kandidatene i valgkampen?
- De må komme med en sterk beklagelse, sier Farberg.
Anette Trettebergstuen sier hun ikke kjenner seg igjen i bildet Farberg tegner.
- Jeg har aldri skrevet at motstanderne av direktivet ikke har satt seg inn i saken eller ikke vet bedre. I denne saken er det to syn, og jeg har argumentert for mitt. Jeg har opplevd at debatten har vært preget av respekt for at det er ulike meninger. Jeg synes det er trist dersom Fellesforbundet i Hedmark ikke vil drive valgkamp for Ap. Den største, reelle trusselen mot norske arbeidsmiljøbestemmelser er en Høyre/Frp-regjering. Jeg regner med at Fellesforbundet i Hedmark vil bidra til at vi kan hindre det, sier Trettebergstuen.

Bråk
Dermed er bråket rundt vikarbyrådirektivet såvisst ikke over til tross for at regjeringen i dag vedtok å innlemme EU-direktivet i norsk rett.
I morgen er det årsmøte i Hedmark Ap. Dit kommer parlamentarisk nestleder Martin Kolberg. Til Oppland Ap kommer partisekretær Raymond Johansen, mens næringsminister Trond Giske skal tale til årsmøtet i Sogn og Fjordane. Direktivet blir ventelig en het sak på alle møtene.

Ja og nei
Så langt har fire Ap-årsmøter behandlet vikardirektivsaken. Så langt har Finnmark Ap sagt nei, mens Nordland, Troms og Rogaland har sagt ja. Vedtaket i Rogaland var imidlertid ledsaget av betingelse av at norske arbeidsmiljøbestemmelser blir opprettholdt.