Trues med eksklusjon for å ha kritisert Frp-topper

- Det er bukken til havresekken når de vi har kritisert skal avgjøre om vi skal ekskluderes, sier Bjørnar Solvei, leder av Arendal Frp.

KASTES UT? I morgen avgjør Aust Agder Frp om de skal ekskludere Ingart Blikra (t.v) og Bjørnar Solvei fra partiet.  Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
KASTES UT? I morgen avgjør Aust Agder Frp om de skal ekskludere Ingart Blikra (t.v) og Bjørnar Solvei fra partiet.  Foto: Erling Slyngstad-Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Tirsdag kveld behandler fylkeslaget i Aust-Agder Frp om Bjørnar Solvei (51), Ingart Blikra (67) og et tredje medlem skal kastes ut av partiet.

Begrunnelsen er forskjellig, men har utgangspunkt i rabalderet som oppsto etter at stortingskandidat Åshild Bruun-Gundersen, fylkesleder Peter André Busch og politisk nestleder Chim Kjølner trosset partiets vedtak og bidro til at fylkestinget gikk inn for sammenslåing av Aust- og Vest-Agder.

De tre som vurderes ekskludert har uttrykt seg kritisk om snuoperasjonen.

Et av sakens pikante elementer er at eksklusjonene er iverksatt av to av de kritiserte – Peter A. Busch og Chim Kjølner.

- Det må vel være den berømmelige bukken til havresekken når de skal avgjøre om jeg skal ekskluderes, sier Bjørnar Solvei, leder av Arendal Frp, partiets største lokallag i Aust-Agder.

Frp: - Intern-sak

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med fylkesleder Peter André Busch. Han ønsker ikke å kommentere eksklusjonssaken, og svarer slik via SMS: «Vi uttaler os ikke til media om situasjonen i fylkeslaget. Det er et internt anliggende.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer