Trues med fengsel

HOKKSUND (Dagbladet): Bandidos-bossen Michael Garcia «Lerche» Olesen var vitne til at klubbkameraten Jan Krogh Jensen ble likvidert i Mjøndaleni 1996. Til nå har han ikke sagt ett ord om hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis han ikke forteller om drapet i retten i dag, vil statsadvokaten ha ham fengslet.

Et vitne som holder tilbake sentrale opplysninger, kan holdes i varetekt inntil han går med på å forklare seg. Bestemmelsen gir adgang til å holde vitner fengslet i inntil 90 dager.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen bekrefter overfor Dagbladet at han vil be herredsretten i Hokksund om en slik kjennelse hvis ikke «Lerche» vil fortelle om hvordan klubbkameraten ble drept når «Lerche» møter for å vitne i dag tidlig.

«Lerche» sto like ved siden av sin livvakt og klubbkamerat Krogh Jensen da han ble skutt gjennom hodet. «Lerche» må ha sett hva som skjedde, men har aldri villet fortelle politiet om sine observasjoner.

Var selv målet

Flere politikilder tror at det var «Lerche» som var målet for drapsmennene. Michael Garcia «Lerche» Olesen har nemlig en fortid som president i Hells Angels i Danmark. Da han ble kastet derfra i unåde, gikk han over til fienden Bandidos, der han ble president ved avdelingen i Helsingborg i Skåne.

To ganger har «Lerche» vært utsatt for drapsforsøk i Norge. Politiet tror at bilbomba utenfor Bandidos' klubblokaler i Drammen var direkte rettet mot Michael Garcia «Lerche» Olesen. I begge sakene mener politiet at det var Hells Angels som sto bak.

Husker lite

I tillegg til «Lerche» skal også et norsk Bandidos-medlem i vitneboksen i Hokksund i dag. Han var også til stede da drapet skjedde. Det var han som ga opplysninger til politiet om bilen drapsmennene skal ha brukt. Det ledet politiet til HA-medlemmet som er tiltalt i saken.

Men politiet har hatt store problemer med å få forklaringer fra de involverte i MC-miljøet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer