Trues med henging, voldtekt og blir kalt orangutang

Selv visepresidenten driver åpenlys hets av Italias første svarte statsråd.

HETSES: Cecile Kyenge er Italias første svarte minister, og mottar daglig hets og trusler, selv fra høyt betrodde politikere. Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB-Scanpix
HETSES: Cecile Kyenge er Italias første svarte minister, og mottar daglig hets og trusler, selv fra høyt betrodde politikere. Foto: REUTERS/Tony Gentile/NTB-ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de rasistiske utfallene har kommet fra ledende politikere i høyrepartiet Lega Nord, blant annet fra Roberto Calderoli som under en politisk tale i helgen hevdet at Kyenge så ut som en orangutang.

Calderoli, som har vært statsråd under Silvio Berlusconi, er i dag visepresidet i det italienske senatet.

- Burde voldtas I juni skrev en partikollega av Calderoli på Facebook-siden sin at Kyenge, som opprinnelig kommer fra Kongo, burde voldtas.

Da Kyenge nylig skulle besøke byen Pescara, ble hun møtt av renneløkker i lyktestolpene, hengt opp av det høyreekstreme partiet Forza Nuova.

- Alle skal bo i sitt eget land, lød budskapet som ledsaget renneløkkene.

- Skammelig Statsminister Enrico Letta kaller utfallene mot Kyenge for skammelige og krever at Lega Nord tar et oppgjør med de rasistiske holdningene i partiet.

- Det er på tide at Lega Nord lukker dette skammelige kapittelet en gang for alle, sier Letta, som mener saken skader Italias rykte internasjonalt.

Kyenge er utdannet øyelege og overtok som integrasjonsminister i april. En av kampsakene hennes er å gjøre det enklere for barn av innvandrere, som er født i Italia, å få italiensk statsborgerskap.

Daglige trusler Siden hun overtok posten har hun daglig mottatt trusler, forteller hun i et intervju med avisa Corriere della Sera.

- Brev, eposter, telefoner. De mest forferdelige kommer via nettet, blant dem drapstrusler. Jeg må alltid være på vakt, forteller hun.
(NTB)

SJARMTROLL: Senatets visepresident Roberto Calderoli er blant hetserne, som mener Kyenge ligner på en orangutang. En partifelle mener hun bør voldtas. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/NTB-Scanpix
SJARMTROLL: Senatets visepresident Roberto Calderoli er blant hetserne, som mener Kyenge ligner på en orangutang. En partifelle mener hun bør voldtas. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/NTB-Scanpix Vis mer