Byrådsleder Raymond Johansen innkalt til høring:

Trues med mistillit

Byrådsleder Raymond Johansen og byråd Tone Tellevik Dahl innkalles til høring om to tapte arbeidsrettssaker bare tre uker før valget. Rødt holder alle muligheter åpne.

PÅ TEPPET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) må møte til høring i finanskomiteen tre uker før valget i en sak der opposisjonen og Rødt mener at hans byråd Tone Tellevik Dahl har løyet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ TEPPET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) må møte til høring i finanskomiteen tre uker før valget i en sak der opposisjonen og Rødt mener at hans byråd Tone Tellevik Dahl har løyet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Et mistillitsforslag er svært aktuelt. Det er dokumentert at byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) har løyet, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg til Dagbladet.

- Løgn er et sterkt ord. Det er sjelden jeg bruker det uttrykket. Men i denne saken er det ikke tvil, tilføyer han.

Snaut tre uker før valgdagen, nærmere bestemt 22. august, må byrådsleder Raymond Johansen (Ap), byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl (Ap) og kommuneadvokaten møte til høring i finanskomiteen i en sak der både opposisjonen og Rødt mener at Tellevik Dahl har snakket usant.

Historien starter med at en kvinne som var ansatt i 30 prosent stilling for Alna bydel og samtidig leid inn på 50 prosent fra et bemanningsbyrå, krevde 80 prosent stilling i kommunen.

Med støtte fra LO vant kvinnen fram både i tingretten og i lagmannsretten.

Saken er omtalt i flere runder av Klassekampen. På et tidspunkt uttalte Tellevik Dahl til avisa at hun ikke var kjent med arbeidsrettssaken før etter at Oslo kommune hadde tapt i lagmannsretten.

Det viste seg å være feil.

I to interne notater skriver Tellevik Dahl i forkant av anken at «saken har stor betydning for kommunens handlingsrom som arbeidsgiver». Notatene, som også Dagbladet har fått tilgang til, inneholder flere argumenter for at kommunen anker saken mot kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer