Trues med tiltale

NEW YORK (Dagbladet): - Påstandene er ikke sanne, sa president Bill Clinton på nytt i går om sitt påståtte seksuelle forhold til Monica Lewinsky. Lewinsky har ikke fått immunitet og kan bli tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring under ed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne gangen sto Storbritannias statsminister Tony Blair ved Clintons side. Han virket mindre forvirret enn Yassir Arafat gjorde for to uker siden.

Spesialetterforsker Kenneth Starr sa i går at etterforskningen av presidenten har gjort «betydelige framskritt». Starr var i Little Rock der han erklærte at etterforskningen bare har ett mål: «Å avdekke den hele og fulle sannheten.»

Beskyttelse

Storjuryen til Starr kverner videre gjennom en lang, hemmelig vitneliste. Clintons kammertjener er blitt avhørt. To av presidentens nærmeste rådgivere er stevnet. John Podesta ble avhørt i går. Han skal møte igjen i dag. Podesta sa i går at han svarte på alle spørsmål, og «ikke noe i mine svar er i strid med presidentens sterke benektelse».

Det hvite hus overveier om presidenten skal benytte seg av den grunnlovsbestemte retten han har til å båndlegge innholdet i noen av samtalene mellom ham selv og rådgiverne.

Denne retten kom i miskreditt da president Richard Nixon forsøkte å båndlegge lydbånd under Watergate-skandalen. Høyesterett gikk da imot presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer