Trues til taushet

SKIEN (Dagbladet): Etterforskningen av henrettelsen i Tokke i Vest-Telemark kan være inne i en avgjørende fase. Fire personer fra det lokale MC-miljøet ble i går kalt inn til rettslig vitneavhør i forhørsretten etter at de hadde nektet å la seg avhøre av politiet. Etterforskningen av henrettelsen i Tokke i Vest-Telemark kan være inne i en avgjørende fase. Fire personer fra det lokale MC-miljøet ble i går kalt inn til rettslig vitneavhør i forhørsretten etter at de hadde nektet å la seg avhøre av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er knyttet til klubben Libra, et underbruk av Hells Angels, og er nære bekjente av 27-åringen som så vidt overlevde da hans 36-årige kamerat ble likvidert forrige torsdag. Politiet vil ikke gå inn på hva de fire forklarte. Etter det Dagbladet forstår var informasjonen de kom med bak lukkede dører så sparsommelig som mulig.

Flere avhør

- Arbeidet fortsetter for fullt i helga. Vi vil trolig avhøre flere i miljøene til den drepte og hans kamerat, om nødvendig rettslig, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.

Etterforskerne føler at tampen begynner å brenne når de nå støter på en mur av taushet i kontakt med interessante vitner i Grenlands underverden og MC-miljø.

Politiet har nå fått rettens kjennelse til å innstevne alle vitner som nekter til rettslig avhør. Totalt er et 100-tall personer avhørt om likvidasjonen og drapsforsøket, personer i og utenfor Grenland.

Narko-oppgjør

Etter det Dagbladet får opplyst fra informert hold utøves det en beinhard justis innenfor nevnte miljøer. Det kan være forbundet med fare å snakke med politiet, enten man har noe å fortelle eller ikke. Det kan nå se ut som om interessante vitner trues til taushet, noe politiet regner med som en faktor i søket etter gjerningsmennene bak et av Norges råeste drap noensinne.

Den heteste teorien går ut på at drapet skyldes et oppgjør om kontrollen over narko-omsetningen i Grenlands-området.

- Vi føler vi har god progresjon i etterforskningen, sier Kripos' utrykningsleder Espen Erdal til Dagbladet. Kripos har sjekket Tokke-likvidasjonen opp mot de tre som sitter drapssiktet etter pågripelser i Øvre Eiker sist helg, så langt uten at det er funnet noen sammenheng.