Truet ambulansepersonell

Mann truet ambulansepersonell og Dagbladets fotograf i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ambulansepersonell ble i 17-tida i dag tilkalt til Kampen i Oslo i forbindelse med en overdose.

Men da de kom til stedet begynte en venn av vedkommende som hadde tatt overdosen å oppføre seg truende mot ambulansepersonellet.

– Han ville tydeligvis ikke at han skulle få behandling, sier innsatsleder Tore Langli i Oslo-politiet til Dagbladet.no.

Politiet kom raskt til stedet.

– Vi fikk først melding om at det var blitt truet med kniv. Det viste seg å ikke stemme, men han hadde oppført seg truende og snakket om at han hadde en kniv, sier Langli.

Dagbladet.no var på stedet da en mann ble ført ut av leiligheten av ambulansepersonellet og politiet. Han dro først genseren over hodet da han så fotografen, før han fikk et håndkle han kunne bruke til å dekke hodet. Mannen oppførte seg rolig, men da han gikk rundt ambulansen for å bli fraktet bort, tok han flere raske skritt mot fotografen og holdt hendene foran seg. Da han var omtrent en meter unna, fikk ambulansepersonellet tok i ham, og førte ham inn i bilen.

Trusler av denne typen overfor ambulansepersonell er forholdsvis vanlig, spesielt i Oslo-området, ifølge Bjørn Karr, leder av ambulanseavdelingen ved Ullevål Universitetssykehus.

– Trusler om vold og faktisk vold er dessverre en del av hverdagen i ambulansetjenesten, sier Karr til Dagbladet.no.

TRUET: Mannen var ikke fornøyd med å bli fotografert da han skulle bli ført inn i ambulanse. Foto: Dagbladet
TRUET: Mannen var ikke fornøyd med å bli fotografert da han skulle bli ført inn i ambulanse. Foto: Dagbladet Vis mer

– Vi jobber for å sikre personalet vårt best mulig, men ambulansepersonell har en utsatt post i samfunnet, sier Karr.

Ambulansesjefen forteller at mange opplever denne delen av den operative tjenesten som en belastning, fordi de opplever at det er mange tøffe situasjoner.

– Vi er der for å hjelpe, men dessverre er det allikevel noen som oppfatter oss som en trussel eller en fiende.

– Ved overdoser må vi ofte rykke ut til belastede miljøer. Det kan være miljøer der trusler om vold ikke er uvanlig, og det kan være en årsak til at våre ansatte også blir truet, sier Karr til Dagbladet.no.