Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet av banken - slo tilbake

Banken til Agnete Berge (19) hevdet hun hadde tatt ut 41 250 kroner av en annen persons konto uten tillatelse. Folk fra banken troppet opp på døra hennes og krevde at hun tilbakebetalte hele beløpet. Nå har hun vunnet fram med klagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i ettertid fant banken ut at Berge hadde fullmakt til å bruke kontoen. Men da var kundeforholdet allerede satt på en knallhard prøve:

- Jeg ble både engstelig og redd, og oppfattet det som en trussel da en person fra SR-Bank plutslig sto utenfor døren min og krevde meg for hele pengebeløpet, sier Agnete Berge til Rogalands Avis.

Hun fikk beskjed om at «andre» ville oppsøke henne om hun ikke betalte tilbake 41 250 kroner.

- Om dette var politiet eller såkalte torpedoer, vet jeg ikke - men redd ble jeg uansett, sier Berge.

- Holdt på å tisse i buksa

Bankens representant krevde at Berge skrev under på et gjeldsbrev der hun skulle si seg enig i at hun hadde tatt ut beløpet uten lov.

- Jeg reagerer veldig sterkt på at banken kan ta i bruk trusler mot en kunde. Jeg trodde nesten ikke det jeg hørte, og holdt på å tisse i buksa, forteller Berge til Rogalands Avis.

Hun har snart i ett år ført en kamp mot banken. Fullmakten som var levert inn i 1998 var nemlig ikke å finne i arkivene til Berges lokale filial. Den dukket først opp i en annen av SR-banks filialer.

Banken beklager

I forliksrådet la banken seg flat, og sa seg villig til å betale Berges saksomkostninger på 7500 kroner, skriver Rogalands Avis.

- Straks vi oppdaget at vår egen dokumentasjon var for dårlig, trakk vi tilbake alle krav, slik at Berge ikke skulle lide noe økonomisk tap. Hun vil ikke få flere ubehageligheter i denne saken, lover informasjonssjef Frode Midttun i SR-Bank.

I går hadde banken igjen sendt folk på døra til Agnete Berge - men denne gang for å levere en blomsterbukett.