Truet av eks-kjæreste

- Han lusker rundt huset mitt om natta, ødelegger bilen min, sender trusselbrev, stjeler søpla. Han sier han skal knuse meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45-år gamle «Turid», bosatt på et sted utenfor Oslo, har anmeldt eks-kjæresten for trusler og brudd på privatlivets fred. Politiet lovte at han skulle gis «besøksforbud» - dom på at han ikke får nærme seg huset hennes.

Men dommeren mente ikke saken var alvorlig nok. Drapstruslene var ikke sterke nok.

- Men jeg er redd ham. Jeg vet han kan være farlig når han føler seg presset, forteller «Turid».

Hun vurderer å selge huset og flytte, men vil helst slippe siden det er barndomshjemmet. Selv om bilen står parkert i en garasje, går ekskjæresten inn og stikker hull på dekkene, åpner panseret og river opp kabler, plugger og stifter for at hun ikke skal få starte. Også når bilen har stått parkert utenfor jobben, er den blitt påført skader. Hun har betalt mange tusen kroner i verkstedregninger på grunn av dette.

Var snill

- Han var så sjarmerende og snill da vi ble kjent, det var ikke måte på hva han kunne hjelpe meg med. Han framsto som en ressurssterk, godt orientert person. Så oppdaget jeg at han løy, og han begynte å bli kontrollerende, forteller «Turid».

- Da jeg gjorde det slutt, startet helvetet.

Mannen ville ikke akseptere at «Turid» ikke ville ha mer med ham å gjøre.

Mannens tilnærminger veksler mellom trusler og kjærlighetserklæringer. De har aldri vært samboere, men var kjærester en kort tid.

Psykopatiske trekk

«Turid», som selv jobber i helsevesenet, ser på ham som en maktperson med åpenbare psykopatiske trekk. Hun mener politiet kan for lite om personlighetsforstyrrelser.

- Jeg spør meg: Skal han få ta livet av meg, eller skal han bli stoppet?