Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Truet av Flatland og Hamre

Utpressingsofferet Thor Christensens rådgiver, Helge Johnsen, hevder at Christensen skal ha følt seg truet av TV-kjendis Hallvard Flatland og travkusk Atle Hamre i etterkant av utpressingssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sandefjord byrett overleverte Johnsen i går et notat til dommeren der han redegjør for det han oppfattet som trusler mot både seg selv og Christensen.

- Både jeg og Thor Christensen ble truet også etter at utpressingen var over, sa Johnsen ifølge Bergens Tidendes nettavis. Bakgrunnen for notatet er et møte Johnsen og Christensen hevder å ha hatt med Flatland 17. februar i år.

I etterkant av møtet skal Johnsen ha snakket på telefon med både Hamre og Flatland. Både Johnsen og Christensen oppfattet situasjonen rundt møtet og de etterfølgende telefonsamtalene som ubehagelige.

«Viktig»

- Jeg snakket med Hamre i telefonen. Han tok opp utpressingssaken, og sa at «både du og Thor vet godt at jeg ikke har presset Thor for et eneste spenn». Han sa at han visste hvor vi bodde - at det var en del ting som var «veldig, veldig viktig» - og at det var viktig for Thor og mitt familieliv, sa Johnsen til retten.

Bakgrunnen for møtet mellom partene skal ha vært et ønske fra Flatlands side om en utenomrettslig løsning på den såkalte hyttesaken. Flatland mener at han i 1995 kjøpte hytta for 400000 kroner, men Christensen hevder at han er blitt lurt, og at salget er ugyldig. Kongsberg byrett ga i fjor høst Christensen medhold. Hallvard Flatland har anket.

- Flatland sa at dersom Christensen satte seg på bakbeina, så ville han i lagmannsretten ta opp en utroskapssak Christensen har vært involvert i.

- Flatland ville «grave opp hele livet» til Christensen, og bruke det i retten, hevdet Johnsen i retten ifølge Bergens Tidende.

- Svært ubehagelig

Thor Christensens advokat, Sverre A. Holm, bekrefter at hans klient skal ha følt situasjonen under det angivelige møtet som ubehagelig.

Atle Hamres forsvarer, Morten Kjensli, ønsker ikke å kommentere saken. Verken Hallvard Flatland eller hans advokat, Jan Erik Langangen, har vært tilgjengelige for kommentarer.

Det er ventet at Flatland skal vitne i straffesaken mot Hamre om rundt tre uker. Ankebehandlingen av den såkalte hyttesaken kommer opp i november.