Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet barn med hagle og granat

Mossingen trodde de hadde stjålet mopeden hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bevæpnet med ei hagle og en håndgranat stormet den 36 år gamle mannen inn i en leilighet i Moss sentrum der det var flere små barn til stede. Så trædde han ei finlandshette over hodet på den mannlige leietakeren og bandt hendene hans på ryggen.

- Nå skal jeg ta deg, sa mannen ifølge Moss Dagblad.

Fikk hagle mot hodet

Deretter gikk 36-åringen amok i leiligheten og knuste en gitar og kastet inventaret veggimellom mens han gjentok trusler mot de vettskremte beboerne, blant dem tre barn under ti år. To gutter på henholdsvis 15 og 16 år fikk hagla rettet mot hodet flere ganger.

- Rører dere dere ut av senga, tar jeg livet av dere, truet mossingen.

Men det stoppet ikke der. 15-åringen fikk plassert håndgranaten i hånda, etter at 36-åringen hadde dratt ut splinten.

- Slipper du denne, går dere i lufta, truet mannen.

Årsaken til stormingen av leiligheten var at 36-åringen trodde tenåringsguttene hadde stjålet mopeden hans.

Verken hagla eller granaten var funksjonelle, men virket skremmende nok på beboerne. Den ene av de to tenåringsguttene orket ikke påkjenningen ved å møte som vitne i straffesaken mot mossingen, som nylig ble avsluttet i Follo tingrett.

Voldtok butikkansatt

Truslene mot beboerne i leiligheten var imidlertid ikke det eneste mannen sto tiltalt for. Et år tidligere stormet han en butikk i Vestby i Akershus, og voldtok den kvinnelige ekspeditøren etter at han hadde bundet hendene hennes på ryggen og kneblet henne med et belte.

Etter voldtekten tok mossingen kvinnens kredittkort og bilnøkler og stjal varer for bortimot 100 000 kroner før han stakk av.

Kvinnen har seinere slitt med psykiske problemer og sluttet i jobben.

I Follo tingrett ble mannen dømt for begge episodene pluss blant annet flere andre tyverier, kjøring i rus og amfetaminbruk. Påtalemyndighetens påstand var fengsel i fem år og tre måneder, men fikk til slutt fire år og ni måneder. I tillegg må han betale voldtektsofferet 100 000 kroner i oppreisning og 6750 kroner i erstatning, samt 110 000 kroner for andre tiltalepunkter han ble dømt for.

36-åringen har anket dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling