Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet barn og kvinner med pistol

En hundeeier i Drøbak skal ha blitt så sint av en bikkjekrangel at han truet to kvinner og barna deres med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet brukte både helikopter og væpnet politi i jakten på mannen, som ble pågrepet seint i går kveld.

De to kvinnene hadde med seg fem barn og en hund på søndagstur i et friluftsområde i Drøbak i går ettermiddag, da de møtte den truende mannen på en rasteplass. Mannen skal ha hatt med seg to kamphunder som han lot gå løs.

Da kvinnene ba mannen om å ta hundene i bånd, skal han ha rettet et våpen mot dem.

Innrømmer trussel

- Det var en episode med hundene som skal ha fått mannen til å oppføre seg truende, sier politiførstebetjent Arild Skarød ved Frogn Lensmannskontor.

Det var kritikken mot hundene som skal ha provosert mannen, og da han ble pågrepet ved 21-tida i går kveld innrømmet han å ha truet kvinnene med en pistol. Mannen selv hevdet at våpenet bare var en luftpistol.

- Mannen har kastet våpenet fra seg i skogen, sier operasjonsleder Eivind Valland ved Follo politidistrikt.

Politiaksjon

Politiet fikk melding om hendelsen klokka halv fire i går ettermiddag, og væpnet politi lette etter mannen i skogen. Det ble også brukt helikopter og politihunder i jakten. Etter tre timers leting ble søket i skogen avsluttet. Kvinnene og barna ble tatt hånd om av politiet og de forklarte seg så presist at den truende hundeeieren ble pågrepet litt seinere.

Mannen satt i avhør i går kveld, og det er ikke klart hva som skal skje med ham videre.

HUNDEKRANGEL: Politiet i Follo brukte både politihund og helikopter i jakten på den krakilske kamphundeieren som skal ha truet kvinner og barn.