Truet Celina

Han sendte Celina Midelfart truende brev og CD-er. Nå har 37-åringen fra Østfold fått besøksforbud til neste år etter trusler mot kosmetikkdronningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I forrige uke var besøksforbudet oppe i retten igjen. Jeg så ingen grunn til å være der, og for min del kan jeg få besøksforbud for livstid. Jeg har ikke tenkt å kontakte eller forfølge henne. Jeg er ingen psykopat, sier 37-åringen til Dagbladet.

Det var i fjor at Midelfart anmeldte 37-åringen, og ba om at han måtte få besøksforbud. Det fikk han, både gjennom en beslutning i Oslo-politiet og en rettslig kjennelse fra tingretten, fram til midten av januar i år.

Kjenner ikke mannen

Midelfart begjærte imidlertid besøksforbudet forlenget, og 14. januar besluttet politiet å forlenge besøksforbudet i ett år.

Ifølge politiet er truslene som 37-åringen har framsatt overfor Midelfart, av en slik karakter at det er grunn til å anta at mossingen vil begå straffbare handlinger mot styrtrike Midelfart dersom han ikke har besøksforbud.

Besøksforbudet har politiet, ifølge Dagbladets kilder, begrunnet med at mossingen har sendt både CD-er og brev til Midelfart med et innhold som hun har oppfattet som meget truende. Midelfart har overfor politiet opplyst at hun ikke kjenner 37-åringen i det hele tatt.

Dagbladet snakket med 37-åringen i går. Han angrer på at han sendte brev til finanskjendisen.

- Jeg har prøvd å beklage dette så godt jeg kan. Jeg skjønner godt at hun ble redd, men det var aldri meningen. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde dette. Det er en av mine store tabber her i livet, sier 37-åringen.

Politiet ser svært alvorlig på truslene som har vært rettet mot Midelfart.

Det var i sommer at han sendte det første brevet til Midelfart, etter å ha sett bilde av henne i en rød kjole med hvite prikker i Se og Hør. 36-åringen ønsket å bruke bildet på et CD-cover i forbindelse med et plateprosjekt han jobber med. Mannen påstår derfor at brevene var «forretningsmessige».

Bibelsk innhold

- Jeg ble litt utålmodig da jeg ikke fikk svar første gangen, og sendte derfor to nye brev med ikke altfor lange mellomrom. Det siste brevet var på femti sider. Tabben min var nok at jeg ikke leste godt nok over brevet, og det kan jo kanskje være noen uheldige formuleringer der, sa mannen til Dagbladet da det første besøksforbudet ble iverksatt.

Det svært lange brevet forklarer han med at han hadde behov for å fortelle om livet sitt for at hun skulle forstå musikken, og forklare noen av undertitlene på de 6- 7 CD-ene han ønsker å gi ut. Musikken er satt sammen fra artister som Sting, Prince og Bon Jovi, og skal være satt sammen slik at de forteller en historie med bibelsk innhold.

- Skjønner reaksjonen

Celina Midelfart ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

37-åringen sier det «er helt greit» at kjennelsen blir stående.

- Jeg har ikke tenkt å bruke tid og energi på å få opphevet besøksforbudet. Det er litt kjedelig å bli anmeldt, men folk blir jo anmeldt for mindre ting enn dette. Jeg må respektere at hun ikke vil ha noe med meg å gjøre.

TRUSLER: Kosmetikkdronningen Celina Midelfart ønsker ikke overfor Dagbladet å kommentere truslene. En 37 år gammel mann fra Østfold har nå fått besøksforbud til neste år.