Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet døende Steinar Lem med å komme til helvete

Kristne helbredere sa de kunne gjøre Steinar Lem frisk, hvis han lot seg frelse. Hvis ikke ville han brenne i helvete.

GIKK BORT: Over en periode på rundt tre uker fikk ekteparet Lem en lang rekke tilbud fra kristne som ville frelse kreftsyke Steinar Lem. Foto: Jaques Hvistendal/Dagbladet
GIKK BORT: Over en periode på rundt tre uker fikk ekteparet Lem en lang rekke tilbud fra kristne som ville frelse kreftsyke Steinar Lem. Foto: Jaques Hvistendal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tilbudene sto i kø da Gunn Hild Lem (34), avdøde Steinar Lems kone, kunngjorde at den rungende samfunnsstemmen hadde uhelbredelig kreft, 20. mars i fjor. Jesus kunne gjøre Steinar Lem frisk. Men da måtte han la seg frelse.

- Når vi takket nei, fikk de det til å høre ut som det var min feil at han skulle dø, sier Gunn Hild Lem til Dagbladet.

- «Du får bare gå hen og dø, da», illustrerer hun.

HelveteOg selv i det hinsidige, var det Steinar Lem selv som avgjorde sin egen skjebne.

- Det var flere som sa at han måtte bli frelst for å ikke gå til helvete, sier Gunn Hild Lem til Dagbladet.

Hun gjorde det hun kunne for å skåne sin døende mann fra tilbyderne. Derfor var det hun som tok imot brorparten av tilbudene. Men de kristne helbrederne ringte også direkte på kreftdiagnostiserte Steinar Lems egen mobiltelefon.

- Jeg synes det var usmakelig. Det irriterte meg, erklærer Gunn Hild Lem i dag.

Hun har selv vært kristen, og understreker overfor Dagbladet at tilbyderne ikke representerer den kristentro hun kjenner fra før.

Serviett- De ville heller ikke ha penger, understreker Lem. Men tilbudene skapte likevel en vond og vanskelig følelse, i en for paret svært tung tid.

Tilbudene kom over en periode på omkring tre uker. Metodene de kristne tilbyderne benyttet, var forskjellige. Mange ville bare snakke - andre hadde andre framgangsmåter.

- Én helbreder sendte en serviett i posten. Vi skulle legge den under puta til Steinar, husker Gunn Hild Lem.

- Vi ble også kontaktet etter at Steinar døde. Ikke fra kristne, men fra medier som ville sette meg i kontakt med ham. Det var ikke mangel på tilbud, konstaterer hun.

RespektløstLaila Riksaasen Dahl (63), biskop i Tunsberg bispedømme, sier praksisen Lem ble utsatt for er usmakelig.

- Dette er i beste fall respektløst. Hadde dette vært en ansatt i Den norske kirke, måtte vi foretatt oss noe, sier Riksaasen Dahl til Dagbladet.

Hun gjør det klart at dette er noe Den norske kirke tar avstand fra, og mener praksisen også er en teologisk umulig tanke.

- Det er ikke opp til mennesker å bestemme hvem som kommer til himmelen. Det må Gud avgjøre. Det finnes ikke noe slags regnestykke som sier at hvis du er troende, kan du bli frisk, slår Dahl fast.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!