Truet familiemedlemmer for penger i fiktiv kidnapping

Tre personer pågrepet i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Agder melder på Twitter at tre personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak en fiktiv kidnapping.

- Vi ble kontaktet tidligere i dag av bekymrede familiemedlemmer, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Presset familien Klokka 14.40 skal politiet ha pågrepet en kvinne på 21 år, en kvinne på 18 år og en mann på 22 år. Alle skal være hjemmehørende i Kristiansand.

- Vi mener de tre står bak en fiktiv kidnapping og har forsøkt å presse familiemedlemmer for penger, sier Klausen til Dagbladet.

De tre ble ifølge fvn.no pågrepet i en bolig på Grim. To er siktet for utpressingsforsøk, og den tredje for å være involvert i utpressingsforsøket.

- Skuespill To personer skal tidligere i dag ha ringt til den tredje personens familie og sagt at vedkommende var kidnappet. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

- Tredjemann deltok i skuespillet. De fremsatte krav og forsøkte å lure tredjemanns familiemedlemmer, sier Klausen til Fædrelandsvennen.

- De tre alle kjenninger av politiet - og er nå siktet for forsøk på svindel, sier Klausen til Dagbladet.

Alle tre vil i morgen bli vurdert framstilt for varetekt.