POLITIAKSJON: Politiet i Fredrikstad har kalt ut alt tilgjengelig personell i jakten på en mann som mistenkes for en alvorlig, kriminell handling. I tillegg bistår beredskapstroppen, og Oslo politidistrikt har sendt helikopter. Foto: Nyhetsfoto Østfold.
POLITIAKSJON: Politiet i Fredrikstad har kalt ut alt tilgjengelig personell i jakten på en mann som mistenkes for en alvorlig, kriminell handling. I tillegg bistår beredskapstroppen, og Oslo politidistrikt har sendt helikopter. Foto: Nyhetsfoto Østfold.Vis mer

Truet familien med våpen - overga seg til politiet

Store politistyrker jaktet mann som truet familien med våpen. Etter fire timer på rømmen overga han seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et fire timer langt familiedrama endte klokka 21.08 i kveld da en mann som i ettermiddag truet sin familie med et våpen, overga seg til politiet.

I en pressemelding nå i kveld skriver Østfold politidistrikt: «Politiet fikk melding om en familiesak hvor en part ble truet med våpen. Det var også et barn involvert i episoden.»

Situasjonen ble vurdert som så alvorlig at Østfold-politiet ba om bistand fra beredskapstroppen, samtidig som de fikk helikopter-bistand fra Oslo politidistrikt.

Nå i kveld har politiet tatt hånd om mannen og barnet som var involvert, begge skal være i god behold. Mannen kontaktet selv politiet, som opplyser at pågripelsen foreløp uten dramatikk. Det er ikke kjent hvorvidt barnet var sammen med mannen da han ble pågrepet.

Det er heller ikke kjent hva slags våpen som ble brukt.

Det var klokka 16.55 i dag at en omfattende politiaksjon ble utløst i Fredrikstad. Politet jaktet en mann etter melding om en alvorlig hendelse.

- Mannen er ettersøkt for et straffbart forhold, sa Lars Stenrød ved operasjonssentralen i Østfold politidistrikt til NRK.no ved 19-tiden lørdag.

Politiet opplyser følgende i en pressemelding tidligere i dag:

«Lørdag 12. januar klokken 16.55 mottok Østfold politidistrikt melding om en alvorlig hendelse i Fredrikstad. Politiet søker nå etter en mann mistenkt for et straffbart forhold. Østfold politidistrikt har bedt om bistand fra helikopter og beredskapstroppen fra Oslo politidistrikt.»

Ifølge Fredrikstad Blad var ni politibiler involvert, og politiet bekreftet overfor avisa at de hadde bevæpnet seg. Samtidig sa de at de ikke regnet mannen som farlig, men at han kunne være en fare for seg selv.

Saken vil nå bli etterforsket av politiet i Fredrikstad.