Opplysninger til Dagbladet om Jonas-drapet:

Truet gutt med pistol

Bare timer etter at Jonas Aarseth Henriksen (30) ble drept, skal mannen som nå er siktet for drapet ha truet en gutt med pistol. En rekke personer var vitne til hendelsen, ifølge Dagbladets opplysninger.

PÅGREPET HER: 28-åringen ble pågrepet på en avsidesliggende eiendom på Rena. Her er politiets kriminalteknikere på stedet torsdag ettermiddag. Foto: Maja Walberg Klev / Dagbladet
PÅGREPET HER: 28-åringen ble pågrepet på en avsidesliggende eiendom på Rena. Her er politiets kriminalteknikere på stedet torsdag ettermiddag. Foto: Maja Walberg Klev / Dagbladet Vis mer
Publisert

RENA/OSLO (Dagbladet): Politiet jobber intenst med etterforskningen av drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30). Torsdag ble en 28 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet 17. august. Tingretten har fredag fengslet den siktede i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker er i full isolasjon.

Dagbladet får opplyst at den siktede 28-åringen skal ha truet med våpen bare få timer etter at drapet fant sted.

Hendelsen skal ha skjedd i Rena sentrum i forbindelse med et trafikkuhell. Ifølge Dagbladets opplysninger skal uhellet ha endt med en konflikt og munnhoggeri.

Den nå drapssiktede mannen skal ha vært fører av bilen som var involvert i uhellet. Underveis i konflikten skal han ha kommet ut av bilen og rettet en pistol mot en gutt, etter det Dagbladet får opplyst.

Flere personer avhørt

Dagbladet kjenner til at den angivelige trusselhendelsen fant sted mellom klokka 22 og 23 på kvelden 17. august. 30 år gamle Henriksen ble funnet drept ved ei hytte i Ådal på Ringerike bare timer før konflikten i Rena sentrum.

Dagbladet er kjent med at det også skal ha sittet en annen person i bilen, og at det er gjennomført flere avhør om trusselsituasjonen. Det skal ha vært en rekke vitner til hendelsen.

FUNNSTED: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept på veien ned fra denne hytta på Nes i Ådal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FUNNSTED: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept på veien ned fra denne hytta på Nes i Ådal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Politiadvokat Tine Henriksen ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

- Dette kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte, sier hun.

Den drapssiktede 28-åringens forsvarer, advokat Ellen Tvedten Jorem i Elden Advokatfirma, vil heller ikke kommentere saken.

Har gjort flere beslag

Torsdag hadde politiet sperret av et større område rundt en avsidesliggende enebolig på Rena. Etter det Dagbladet forstår var det her den nå drapssiktede mannen ble pågrepet klokka 11.09 torsdag formiddag.

Da Dagbladet var på adressen torsdag ettermiddag og kveld, jobbet en rekke krimteknikere på stedet, særlig konsentrert rundt den aktuelle eneboligen.

- Det er hyggelige folk, sier en person som bor i området om naboene.

Ifølge politiadvokat Henriksen er det gjort en rekke beslag på Rena-eiendommen.

- Vi har gjort flere beslag som vi mener kan være relevante, sier hun.

Politiet ser for seg å avslutte arbeidet i området i løpet av fredagen.

PÅGRIPELSE: En måned etter at Jonas ble funnet drept, kunne politiadvokat Tine Henriksen torsdag annonserer at en person er pågrepte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
PÅGRIPELSE: En måned etter at Jonas ble funnet drept, kunne politiadvokat Tine Henriksen torsdag annonserer at en person er pågrepte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

En rekke undersøkelser

At mannen foreløpig ikke vil stille i politiavhør skaper naturligvis utfordringer for etterforskningen. Henriksen understreker samtidig at det er hans rett å nekte å forklare seg.

- Det forholder vi oss til. Dersom han skulle endre sitt standpunkt, er vi selvfølgelig interesserte i å høre hva han har å si. Det endrer uansett ikke etterforskningen, der det gjenstår en rekke undersøkelser, sier politiadvokaten.

Hun peker blant annet på det kriminaltekniske arbeidet på stedet der 28-åringen ble pågrepet.

- Vi har noen tanker om hva som er relevant å se etter, samtidig som vi ikke helt vet hva vi leter etter, sier Henriksen.

- Hvilke tanker har dere om hva dere ser etter?

- Jeg kan ikke gå i detalj på det.

Planlagt aksjon mot siktede

Politiadvokaten vil heller ikke kommentere hvor lenge de har fattet interesse for den nå siktede mannen, utover at han ikke har vært inne til avhør som vitne i saken.

- Bakgrunnen for mistanken er at det i løpet av etterforskningen har kommet fram flere omstendigheter. Pågripelsen i går var et resultat av en planlagt aksjon, sier Henriksen.

- Planlagt hvor lenge?

- Det kan jeg ikke si.

DREPT: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept 17. august. Foto: Privat
DREPT: Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept 17. august. Foto: Privat Vis mer

Tar høyde for nye pågripelser

Politiet har begjært mannen varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker. Inntil videre ønsker ikke den siktede 28-åringen å stille i politiavhør.

- På bakgrunn av vår klients tidligere erfaring med politiet, og pågripelsen i denne saken, har han ovenfor oss gitt uttrykk for at han ikke har tillit til politiet. Han har derfor i samråd oss valgt å benytte seg av sin rett til ikke å forklare seg for politiet på nåværende tidspunkt, sier forsvarer Ellen Tvedten Jorem.

I mellomtida utelukker ikke politiet at det vil komme ytterligere pågripelser i drapssaken.

- Ut ifra bevisene som foreligger må vi ta høyde for at flere har hatt en straffbar rolle knyttet til drapet, sier politiadvokat Henriksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer