Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet idyll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at Frp’s nestleder Per Sandberg for et par måneder siden ble angrepet med strupetak og spark midt på lyse dagen utenfor Stortinget. Det skjedde da han og SV-representanten Hallgeir Langeland sto og tok seg en røyk. Langeland grep inn for å forsvare Sandberg, og angriperen stakk av. Sandberg som har opplevd slikt tidligere, har nå fått råd fra politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å holde seg unna gater og offentlige steder, men det rådet akter han ikke å følge. Der er vi for en gangs skyld helt enig med ham.

Saka har, som det het på ml-språket «ei god og ei dårlig side». SV-erens forsvar av Frp-eren er en sympatisk illustrasjon av den parlamentariske samhørigheten på Stortinget, betryggende høyt hevet over de politiske kontroverser. Det negative er at episoden varsler at den idyll vi tar som en selvfølge, at topp-politikere og andre kjente personer kan ferdes fritt og trygt midt iblant oss i det offentlige rom, er truet. Hvordan vi skal sikre den idyllen krever flere tiltak. Å stenge seg inne er ikke ett av dem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media