Truet journalist - fikk åtte måneder

Stavanger byrett har dømt et medlem av Hells Angels til ubetinget fengsel i åtte måneder for trusler mot en journalist i Rogalands Avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Stavanger Aftenblads nettutgave som melder dette.

Journalist Elin A. Isaksen i Rogalands Avis skrev i desember en artikkel der politiet påsto at løpegutter til Hells Angels sto bak flere bankran i distriktet, og at ranspengene gikk med til å finansiere motorsykler og fester. Det 33 år gamle HA-medlemmet ble rasende da han leste artikkelen, og ringte umiddelbart til Isaksen.

Striden sto i hovedsak om to ytringer som 33-åringen skal ha kommet med i løpet av telefonsamtalen: «Tror du at du kommer unna dette her?» og «vi har folk som gjør ting for oss». Både Isaksen og 33-åringen er enige om at den første setningen ble uttalt, men er uenige om hvordan den skal oppfattes. 33-åringen mener utsagnet må tolkes juridisk; at avisen og journalisten ikke skulle slippe unna straffansvar for artikkelen.

Stavanger byrett mente 33-åringens hensikt med telefonsamtalen var å skremme journalisten fra å skrive lignende saker om Hells Angels.

- Reaksjon i form av alvorlige trusler kan ikke aksepteres verken fra Hells Angels-medlemmer eller andre samfunnsmedlemmer, heter i domspremissene.