Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Truet legesenteret med coronasmitte

En mann er anmeldt av politiet etter at han tok seg inn på et legekontor, hevdet han var coronasmittet og truet personalet med smitte.

CORONAVIRUSET: En mann tok seg mandag formiddag inn på Evje legesenter i Evje og Hornnes kommune i Agder og truet de ansatte med at han var coronasmitta. Foto: Google Maps
CORONAVIRUSET: En mann tok seg mandag formiddag inn på Evje legesenter i Evje og Hornnes kommune i Agder og truet de ansatte med at han var coronasmitta. Foto: Google Maps Vis mer

Det var like før klokka 10 tirsdag formiddag at hendelsen fant sted på legekontoret i Evje i Evje og Hornnes kommune i Agder.

Da gikk en mann seg inn på legekontoret og etter å ha blitt avvist, tok han seg inn på legens kontor og truet personalet med coronasmitte, skriver NRK, som først omtalte saken.

Det opplyser Svein Arne Haugen, ordfører i kommunen, til Dagbladet.

SLITER: Politiet i Benidorm sliter med å få turistene til å følge Spanias restriksjoner for å hindre smitte av coronaviruset. Bilder fra AP. Vis mer

Oppsøkt av politiet

- Mannen oppsøkte legesenteret med noen krav, som ble avvist. Han ble bedt om å reise hjem igjen, men da tok han seg inn til legens kontor og truet de ansatte med at han var coronasmittet, sier ordfører Haugen til Dagbladet.

Han forteller at politiet raskt var på plass, men før lovens lange arm nådde legekontoret, hadde mannen stukket av.

Mannen ble seinere oppsøkt av politiet på sin egen adresse.

- Det var en ubehagelig opplevelse for de ansatte, og de har gått gjennom hendelsen med kommunelegen. Heldigvis er de vant til litt av hvert, og er nok mer forberedt på noe sånt enn oss andre, sier ordføreren.

«HELE NORGE KLAPPER»: Klokken 18.00 tirsdag kunne man høre folk klappe flere steder i landet. Initiativtakeren ønsker å hylle de som gjør en ekstra innsats for samfunnet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Tok coronaprøve

Som følge av mannens påstand om coronasmitte, er vedkommende nå testet, ifølge ordføreren.

De venter svar på prøven raskt.

- Vi har bedt om å få prioritert behandling på prøven, for et positivt resultat vil ha konsekvenser for våre ansatte. Det ville ha vært uheldig med et positivt svar, fordi vi er veldig avhengig av vårt helsepersonell nå, sier ordføreren.

Foreløpig er ingen av de ansatte i karantene, og driften ved det aktuelle legesenteret er tilbake til normalt.

Blir anmeldt

Politiet har nå anmeldt personen for oppførselen ved legekontoret.

- I ytterste konsekvens kan man risikere at legekontoret må stenge, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til NRK.

Etter det Setesdølen kjenner til er mannen en kjenning av helsevesenet og politiet.

Mannen og de ansatte på kontoret er avhørt av politiet, skriver NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!