Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med å bli drosjesjåfør

I 1988 truet Carl I. Hagen Sentralstyret i Frp til å øke lønna hans med 250.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I boken «Kong Carl» av Jan Arild Snoen og Jan Ove Ekeberg, forteller duoen om hvordan Carl I. Hagen endte opp som Norges best betalte politiker, skriver Aftenposten.

Han gjorde et bra valg i 1987, men hadde dårlig privat økonomi på grunn av skillsmisse og høye renteutgifter. Dermed gikk han til Sentralstyret i partiet og minnet dem om alt han hadde ofret for dem. Han truet med at han ville begynne å kjøre drosje på kveldstid, og slutte å delta i tv-debatter.

Hagen antydet at han kunne trenge et honorar på 100 000 kroner, men sa var opp til sentralstyret å bestemme hvor mye han var verd.

Flere i Sentralstyret ble overrasket, men de ville ikke miste ham. Flere ga uttrykk for at han var uvurderlig for partiet, så selvsagt måtte partiet trå til. Etter litt drøfting endte sentralstyret opp med å gi Hagen en ekstralønn på 250 000 kroner.

- Han hadde levert et godt valg, og dette var bonus, sier Snoen, tidligere utredningsleder i Frp.

BEST BETALT: Carl I. Hagen ble den best betalte politikeren etter han fikk Sentralstyret til å øke lønna med 250.000. Foto: Scanpix
BEST BETALT: Carl I. Hagen ble den best betalte politikeren etter han fikk Sentralstyret til å øke lønna med 250.000. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling