Truet med å drepe fotballdommeren

Den 17 år gamle gutten tok kvelertak på fotballdommeren, sparket ham over kneet og truet med å drepe ham etter kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Fotballspilleren, som fyller 19 lørdag, er nå dømt til 30 dagers betinget fengsel i Sør-Trøndelag tingrett. Retten mener handlingene kvalifiserer til ubetinget fengsel, men gjør straffen betinget på grunn av den «uforklarlige, lange saksbehandlingstida hos politiet».

Skoleturnering

Den dramatiske fotballkampen fant sted i en idrettshall i Trøndelag, i forbindelse med en skoleturnering 12. mars 2003. Det var elevene selv som organiserte turneringen, og det var elever som dømte de innledende kampene.

Tiltalte var svært misfornøyd med dømmingen i den første kampen fornærmede dømte. Han protesterte mot at samme dommer skulle dømme hans lag i en seinere kamp, men sekretariatet tok ikke hensyn til dette.

«Jeg skal drepe deg og ta deg etter kampen».

Fotballspilleren har erkjent de faktiske forhold, og forklart at han var svært sint da han kom med trusselen. Den jevnaldrende fotballdommeren har forklart at han ble svært redd og følte seg truet.

Alvorlig frykt

Sør-Trøndelag tingrett har kommet til at trusselen var skikket til å fremkalle alvorlig frykt hos fotballdommeren, ikke bare ut fra selve uttalelsen, men også det sinne tiltalte viste og det at han samtidig var voldelig.

Ved straffeutmålingen er det i skjerpende retning lagt vekt på at det ikke finnes noen forståelig eller unnskyldende grunn for tiltaltes handlinger.