Frifunnet:

Truet med å drepe kongen

En mann i 30-årene sendte truende e-poster til Slottet. I slutten av juni ble han frifunnet, men sitter likevel varetektsfengslet.

TRUSLER: Mannen sendte flere e-poster til Slottet og truet med å drepe Kong Harald. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB
TRUSLER: Mannen sendte flere e-poster til Slottet og truet med å drepe Kong Harald. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg vet ikke hva jeg skal si men jeg er ikke et menneske lenger. Jeg er et monster», står det skrevet i en av de mange e-postene mannen sendte til Slottets postmottak mellom 2019-2021.

I samme e-post skriver han videre «Tenk dere godt om nå. Det vil få store konsekvenser. Som kompensasjon krever jeg 30 millioner kroner inn på min konto snarest. Eller så dør kongen».

Mannen har store deler av livet slitt med psykiske lidelser, rus, tvangsinnlegging og tvangsmedisinering.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Frikjent

Mannen var tiltalt for «ved bruk av trusler eller annen resstridig måte å ha voldt fare for at Kongen hindres eller påvirkes i sin virksomhet». I tillegg til dette var han også tiltalt for trusler mot flere familiemedlemmer, lokalpoliti og et 17. mai barnetog. Han erkjente ikke straffskyld, men har «i stor ustrekning erkjent de faktiske forholdene han er tiltalt for».

Tiltalte har forklart at hans formål med e-postene var å provosere og få oppmerksomhet for den urett han mener offentlige myndigheter og helsevesen har begått mot han ved tvangsmedisineringen, ifølge dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer