Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med å drepe Sharon i Norge

36-åringen truet med å drepe jøder og hevdet han skulle ta seg av Ariel Sharon. Han ble pågrepet utenfor den israelske ambassaden i Oslo og ble i går fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er norsk statsborger og har libanesiske aner, risikerer 15 års fengsel. Han er siktet for trusler og for å ha krenket en fremmed stat.

Ved 13.10-tida onsdag syklet 36-åringen i Parkveien. Han skal ha oppsøkt den israelske ambassaden og framsatt flere grove trusler, og skal ha kommet med tre ulike utsagn til de norske politistyrkene, som vokter ambassadeområdet døgnet rundt, og de israelske sikkerhetsstyrkene, før han ble lagt i jern.

Drapstrusler

«I'm gonna kill you all» (jeg skal drepe dere alle), «I will make sure that people will die» (jeg skal sørge for at folk vil dø) og «I will also take care of Sharon» (jeg skal også ta hånd om Sharon).

I går ble han varetektsfengslet i Oslo tingrett for fire uker. Dommer Ellen Martens tok truslene alvorlig, og mente det var fare for gjentakelse.

Sharon til Norge

Om kort tid kommer Ariel Sharon på besøk til Norge. Han skal møte statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen under jazzfestivalen i Molde. Politiet tar truslene som ble framsatt overfor de israelske sikkerhetsvaktene og de norske polititjenestemennene, seriøst siden mannen ble pågrepet, siktet og framstilt for fengsling.

Blir han dømt, slik siktelsen er, risikerer han fengsel i inntil 15 år, minimum ett år.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er informert om pågripelsen og fengslingen.

Anker fengslingen

Det var i går kveld umulig å få bekreftet om politiet har andre opplysninger om 36-åringen. Hvis det er slik at siktelsen bare er bygget på mannens trusler, kan politiet og rettsvesenet få mye å gjøre i de kommende uker. 36-åringen er ikke alene om å ønske å ta hånd om Sharon.

- Jeg synes uttalelsene bærer mer preg av meningsytringer. Min klient er åpenbart ikke særlig begeistret over at Sharon kommer til Norge, sier advokat John Chr. Elden, som vil påkjære fengslingen for lagmannsretten.

Politiadvokat Christian Hatlo, som i går kveld var jourhavende jurist, ønsket ikke å kommentere fengslingen.

- Jeg kjenner ikke selve saken, men min erfaring er at det er sjelden paragraf 95 i straffeloven blir benyttet, sier Hatlo.

VÆPNEDE VAKTER: Ved den israelske ambassaden i Parkveien i Oslo, rett bak Slottet, ble 36-åringen arrestert. Han risikerer i verste fall inntil 15 års fengsel, hvis saken ender med både tiltale og dom.