- Truet med å drepe spedbarn

To ukjente voldsforbrytere skal ha truet med en drepe en elleve uker gammel baby med kniv i Bergen, etter at de først hadde overfalt og rispet barnets mor med kniven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser meget alvorlig på hendelsen, sier Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.

Kvinnen ble ikke skadd, og barnet slapp fra overfallet uten en skramme.

Begge overfallsmennene var seint i går kveld fortsatt på frifot. Politiet kjenner angivelig ikke identiteten til de to, men har et godt signalement i den videre jakten på dem.

Motivet for den usedvanlig brutale og sjokkerende ugjerningen kan være en krangel om penger, hvor kvinnen og barnet er en uskyldig tredjepart, etter det Dagbladet får opplyst. Kvinnen skal ikke ha kjent overfallsmennene.

Det skal ikke være snakk om et ransforsøk.

Den omtalte pengekrangelen skal involvere de to overfallsmennene og en tredjeperson. Det er denne tredjepersonen hun kjenner.

- Vi ser på saken som en isolert hendelse, understreker Hillestad.

Han vil ikke kalle overfallet for en torpedoaksjon.

Kriminalpolitiet etterlyser vitner til overfallet, som skjedde på en parkeringsplass ved Vestkanten kjøpesenter på Laksevåg ved 12-tida i går.

Kvinnen (26) var intetanende i ferd med å plassere spedbarnet i bilen sin for å forlate stedet, da overfallsmennene slo til.

26-åringen ble truet på livet sammen med barnet, før hun ble rispet med kniv på kroppen og i ansiktet _ og det ble skjært i klærne hennes.

Overfallsmennene skal begge være av utenlandsk opprinnelse, ca. 25-35 år gamle, med mørkt kort hår.

Den ene hadde mørke brun jakke og dongeribukse.

Den andre var iført sort jakke og dongeribukse.